ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση το αποχετευτικό Σταυρακίου- Νεοχωρόπουλου

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων το έργο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Κ. Σταυρακίου & Νεοχωρόπουλου του Δήμου Ιωαννιτών», καθώς εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» η διακήρυξη.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, με συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), και, όπως κάνει γνωστό η ΔΕΥΑΙ, ήδη έχει αποσταλεί η προκήρυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, λόγω του ύψους του προϋπολογισμού, ο διαγωνισμός είναι διεθνής.
Σε δελτίο τύπου της η ΔΕΥΑΙ αποδίδει την καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου στις διαδικασίες για την τροποποίηση των τευχών δημοπράτησης, μετά την αποδοχή του αιτήματος της Ένωσης των ΔΕΥΑ για ένταξη των δαπανών των ιδιωτικών συνδέσεων με τους κεντρικούς αγωγούς στις επιλέξιμες δαπάνες. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, χάρη σε αυτή την αλλαγή, οι κάτοικοι του Σταυρακίου και του Νεοχωρόπουλου θα εξοικονομήσουν τελικά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Το συνολικό μήκος των εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς που θα κατασκευαστούν, είναι 21,5 χλμ. και των καταθλιπτικών αγωγών 2,35 χλμ. Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, η οποία θα πρέπει έως την ολοκλήρωση του έργου να έχει επεκταθεί για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Ως γνωστόν, ο φάκελος για το έργο της επέκτασης βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με τη ΔΕΥΑΙ να αναμένει την έγκρισή του.

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Πολύωρη διακοπή νερού στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης

Με ισχυρά επιχειρήματα στον διάλογο η ΕΔΕΥΑ