ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υπό εξέταση τα αιτήματα για παράλληλες λαϊκές αγορές

Αιτήματα για τη διεξαγωγή παράλληλων υπαίθριων λαϊκών αγορών, δηλαδή σε παράλληλους δρόμους στις περιοχές που λειτουργούν και σήμερα, εξετάζει ο δήμος Ιωαννιτών.

Τα αιτήματα έχουν φτάσει από τους παραγωγούς, καθώς έχει περιοριστεί στο 50% ο αριθμός αυτών που μπορούν να συμμετέχουν κάθε φορά, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διευκολύνει και τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, αλλά θα πρέπει να ληφθεί έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, τονίζοντας πάντως πως βασική προϋπόθεση είναι να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στις υπαίθριες λαϊκές αγορές στην πόλη των Ιωαννίνων τηρούνται μέχρι στιγμής απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από τους καταναλωτές, όπως ανέδειξε και η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της αγοράς στη Δροσιά, σε αναβαθμισμένο πλέον χώρο.Το προηγούμενο διάστημα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε εργασίες βελτίωσης του χώρου, που ασφαλτοστρώθηκε, καθώς το χώμα και τα χαλίκια δυσκόλευαν παραγωγούς και καταναλωτές, ειδικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.

«Είδαμε μια αισιοδοξία στα πρόσωπα των παραγωγών, παρά τις δύσκολες συνθήκες και το πλήγμα που δέχονται, και οι καταναλωτές αγκάλιασαν αυτή την παρέμβαση», σημείωσε ο κ. Βλέτσας, τονίζοντας πως εκκρεμούν ακόμη εργασίες στον δρόμο, εκτός της λαϊκής. «Όταν θα ολοκληρωθούν και αυτές, πιστεύουμε θα έχουμε αποδώσει έναν χώρο κόσμημα για την περιοχή της Δροσιάς-Πεντέλης», σημείωσε.

Μετά από ένα μικρό διάστημα λοιπόν, οι παραγωγοί επέστρεψαν στον χώρο, αν και δε λείπουν τα παράπονα, αφενός γιατί τα προβλήματα είναι πολλά λόγω της κατάστασης, αφετέρου γιατί δεν τους επιτρέπεται να βάζουν στον χώρο τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στη μεταφορά των προϊόντων. Και μάλιστα, ενώ την ίδια ώρα καταναλωτές ή πολίτες της περιοχής σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο.

Το βασικότερο, ωστόσο, ζήτημα είναι το πλήγμα που έχουν δεχθεί λόγω της μείωση της αγοραστικής κίνησης, αλλά και του περιορισμού, με αποτέλεσμα να δουλεύουν κάθε 15 ημέρες. «Υπάρχει κρίση και προσπαθούμε να κρατηθούμε ισορροπώντας, αλλά δε θα αντέξουμε», σημείωσε ο παραγωγός Δημήτρης Ζυγούρης.

Σχετικά άρθρα

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας ο Δήμος Ιωαννιτών

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία για την Παμβώτιδα