ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια σύνδεση με καθυστέρηση ετών

Τη δημοπράτηση του έργου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.), συνολικού προϋπολογισμού 2.650.000 ευρώ, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Η συγκεκριμένη σύνδεση ήταν ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων από την περίοδο κατασκευής της Εγνατίας Οδού προς την κεντρική διοίκηση, το οποίο αναλαμβάνει τελικά να υλοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου. Για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, απαιτήθηκε πολύμηνη συνεργασία με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ώστε να επιλυθούν τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα που υπήρχαν.
Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε ακόμη στην κατακύρωση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών για τον ηλεκτροφωτισμό τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου– Νεράιδα στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς– Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα (προϋπολογισμού 120.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Ηρακλή Νικολακόπουλο, για την αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας- Α’ φάση (300.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Παναγιώτη Ντούλια, για την άμεση αποκατάσταση βατότητας από καταπτώσεις- διαβρώσεις- κατολισθήσεις στην περιοχή Μαυρολάγκαδο Παλαιοχωρίου Συρράκου (140.000 ευρώ) με ανάδοχο τη Δημ. Τσομπίκος & ΣΙΑ Ε.Ε., για τις άμεσες ενέργειες για αποκατάσταση βατότητας στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης (65.720 ευρώ) με ανάδοχο τον Ευθύμιο Κώστα, για τις επείγουσες εργασίες διαμόρφωσης εισόδου στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Αλεξ. Γέροντας και για τις άμεσες σωστικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου της Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου (110.800 ευρώ) με ανάδοχο τον Γεώργιο Θ. Χριστογιάννη.
Ανέδειξε, επίσης, προσωρινούς αναδόχους την Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ε.Ε. για την αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου (130.000 ευρώ), τον Ιωάννη Δολιώτη για τη βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου (76.000 ευρώ), τους Διόπτρα Κατασκευαστική Ε.Ε. και Σταύρο Θεοδωρόπουλο για τον ηλεκτροφωτισμό της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών (139.100 ευρώ) και την Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τη βελτίωση- ασφαλτόστρωση δρόμου Αμπέλια- Καμπή Άρτας (70.000 ευρώ).
Με άλλες αποφάσεις εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη συντήρηση- σήμανση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας (689.003,41 ευρώ), για τον καθαρισμό και προστασία πρανών κοίτης ποταμού από Μεγάδενδρο προς Καστροσυκιά (88.000 ευρώ), για την αντικατάσταση κουφωμάτων και εργασίες συντήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου (60.000 ευρώ), για την αποκατάσταση και καθαρισμό τάφρων επαρχιακών και αγροτικών οδών προς αποφυγή πλημμυρών (74.400 ευρώ), για την αποκατάσταση βατότητας σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Πωγωνίου (99.200 ευρώ), για την άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία ιδιοκτησιών στα όρια της Ηλιόκαλης (75.406 ευρώ), για την άμεση αποκατάσταση πρανών και βελτίωση τμημάτων οδικού δικτύου πρώην δήμου Σελλών (73.000 ευρώ) και για την άμεση αποκατάσταση τεχνικού στην επαρχιακή οδό Τύρια– Ζωτικό θέση «Ιτιά» (90.000 ευρώ).
Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Ζαγορίου για την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στην κοινότητα Βοβούσας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας