ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέο «πλιάτσικο» με λεία ελιές, ξηρούς καρπούς και όσπρια

Για μια ακόμη φορά, παραγωγοί της λαϊκής αγοράς της Αγίας Μαρίνας μετρούν απώλειες, αφού πέρα από την δραματική μείωση της αγοραστικής κίνησης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κλοπές προϊόντων.

Σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο και μπήκαν στον χώρο κατά τις νυχτερινές ώρες, κάνοντας «πλιάτσικο» στα προϊόντα και αφαιρώντας δώδεκα δοχεία με ελιές, ξηρούς καρπούς, ακόμη και όσπρια.
Αυτή τη φορά, οι φθορές δεν είχαν την έκταση προηγούμενων, ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον πάγκο του Θανάση Γκούμα, έσπασαν ακόμη και την πόρτα του ψυγείου. Ο ίδιος εκτίμησε τις συνολικές ζημιές σε περίπου 700-800 ευρώ, ποσό δυσανάλογα μεγάλο για τα εισοδήματα των παραγωγών της λαϊκής αγοράς, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μέρα με την ημέρα στα έξοδά τους.
Στον διπλανό πάγκο, οι δράστες διέλυσαν ακόμη και τα τιμολόγια που είχε ο παραγωγός, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να προσπαθεί να βγάλει άκρη.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και πήρε αποτυπώματα, ωστόσο αίτημα των παραγωγών είναι να υπάρξει φύλαξη στον χώρο, ένα αίτημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, μαζί με τη βελτίωση των υποδομών.

Σχετικά άρθρα

Προσφορά οπωροκηπευτικών και φρούτων από τους παραγωγούς

Παράλληλες λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα

“Μετακομίζει” στα Καρδαμίτσια η λαϊκή αγορά της Δροσιάς