ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράλληλες λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα

Παράλληλες λαϊκές αγορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και των παραγωγών θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και για έναν μήνα στον δήμο Ιωαννιτών, μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και να υπάρχουν παράπονα από τους παραγωγούς. Μετά από διαβούλευση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους παραγωγούς, ο δήμος Ιωαννιτών απέστειλε το αίτημα για παράλληλες αγορές, το οποίο και εγκρίθηκε.

Έτσι, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί παράλληλη λαϊκή αγορά στον χώρο του γηπέδου στα Σεισμόπληκτα, κάθε Τρίτη η παράλληλη λαϊκή αγορά στους Αμπελόκηπους θα στήνεται στο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στον χώρο που γίνεται σήμερα, και κάθε Παρασκευή, στις οδούς Χριστοφορίδου και Κερασούντος στην Ανατολή. Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια και τη Δροσιά, όπως κι αυτή στην Αγία Μαρίνα.

Ο κ. Βλέτσας διευκρίνισε ότι στις παράλληλες αγορές θα μετέχουν οι αδειοδοτημένοι παραγωγοί, ενώ η λειτουργία τους μπορεί να παραταθεί πέραν του Μαρτίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, κάλεσε παραγωγούς και καταναλωτές να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας. «Οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να κάνουν τις αγορές τους ωστόσο θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις», ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

Σχετικά άρθρα

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας ο Δήμος Ιωαννιτών

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία για την Παμβώτιδα