ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχή μετά καταγγελιών για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις

Την απόφασή της να μη συμμετέχει στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, κάνει γνωστή με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Όπως αναφέρει, το αίτημα είχε διατυπωθεί από τη διάρκεια της καραντίνας, με την επισήμανση τότε ότι πρέπει να υπάρχει έγκαιρη προετοιμασία, γιατί θα έρθει ξανά η στιγμή που δε θα μπορούν να γίνονται δια ζώσης συνεδριάσεις, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι.
«Είμαστε ίσως ο μοναδικός δήμος που καλείται το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει δια περιφοράς, δηλαδή λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων χωρίς συζήτηση, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διευκρινήσεις επί των εισηγήσεων, αποστέλλοντας οι δημοτικοί σύμβουλοι την ψήφο τους (ΝΑΙ/ΟΧΙ) με e-mail ή γραπτό μήνυμα sms προς το κινητό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός και δεν τιμά καθόλου τη δημοτική αρχή και γενικά τη λειτουργία του δήμου μας. Αντίθετα προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες και υποτιμά τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Αφού κάνει μια αναφορά στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης, θέτει το ερώτημα αν στα αμέσως επόμενα δημοτικά συμβούλια, που θα συζητηθούν τα δημοτικά τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και εν τέλει ο προϋπολογισμός για το 2021, θα ληφθούν αποφάσεις δια περιφοράς.
«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσουμε αυτής της μορφής συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή της μη συνεδρίασης. Έχουμε θέσει εγκαίρως το ζήτημα και εισπράξαμε από την δημοτική αρχή αδιαφορία, εμπαιγμό και καμία διάθεση όπως αποδεικνύεται να γίνουν τα αυτονόητα, πράγματα απλά στις μέρες μας, συνεδρίαση δηλαδή του συμβουλίου διά τηλεδιάσκεψης», συνεχίζει η παράταξη του Βασίλη Γαρδίκου, εκφράζοντας την ελπίδα η σημερινή να είναι η τελευταία συνεδρίαση που θα διεξαχθεί δια περιφοράς.
«Ελπίζουμε η όποια δημοκρατική ευαισθησία υπάρχει στην πλειοψηφία να υπερισχύσει των μικροπολιτικών επιδιώξεών τους και να μην χρειαστεί να επανέλθουμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεδριάζουν και θα λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους, χωρίς την εκπροσώπηση στο συμβούλιο της παράταξής μας, που εκπροσωπεί το 40% των δημοτών. Αν αυτό τους εκφράζει, μπορούν να συνεχίσουν στον δρόμο που επέλεξαν. Όλοι εξάλλου κρινόμαστε για το ήθος, τον σεβασμό στη μειοψηφία, τον τρόπο και το ύφος που υπηρετούμε τα κοινά», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά