ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

Στον βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον Λορέντζο Μαβίλη, στο ύψωμα του Δρίσκου στη Βασιλική, προχώρησαν άγνωστοι σε χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο δήμος Ιωαννιτών, που ενημερώθηκε σήμερα για το συμβάν. Ο δήμος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και διαβεβαιώνει ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την αποκατάσταση, ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία. «Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, και κυρίως προσβάλλει τη μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης», σημειώνει.

Τον αποτροπιασμό της για τον βανδαλισμό εκφράζει με ανακοίνωσή της και η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». «Δυστυχώς οι επιθέσεις βανδάλων όπως αυτή, για εμάς έχουν πολιτικά κίνητρα και υποκρύπτουν ακραίες αντιλήψεις. Με αφορμή τα γεγονότα των ημερών δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι η μάχη με τον φασισμό τέλειωσε. Αντίθετα πρέπει να επαγρυπνούμε για να μη δώσουμε την ευκαιρία το αυγό του φιδιού να εκκολαφτεί ξανά», τονίζει.

Τη θλίψη της εκφράζει και η παράταξη «Ιωάννινα_2023», σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της: «Η Ιστορία δε διαγράφεται και η διαρκής απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών και των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, πρέπει να είναι μέλημα όλων των Ελλήνων. Η ανακατασκευή του μνημείου, αλλά και η εύρεση και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών του βανδαλισμού, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα των αρμοδίων αρχών».

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Στόχος βανδαλισμού ο 5ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Αναζητώντας τον… συμβολισμό

Γιώργος Απηλιώτης