ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαψεύδεται η ύπαρξη κρουσμάτων στα Πράμαντα

Αβάσιμες είναι οι πληροφορίες για συρροή κρουσμάτων και σε δεύτερη ορεινή περιοχή του νομού Ιωαννίνων, πέραν του Μετσόβου, όπου υπήρξαν τα γνωστά κρούσματα που φαίνεται να συνδέονται με μια βάφτιση στα Γιάννενα.

Το τελευταίο 24ωρο διαδίδεται από στόμα σε στόμα ότι ένας αριθμός από τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, έχει ως αναφορά τα Πράμαντα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Νίκο Βαΐτση να κάνει γνωστό στον Η.Α. ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην περιοχή, παρά μόνο κάποιες επαφές κατοίκων με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κανείς από αυτούς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα και όλοι ακολουθούν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί, θέτοντας εαυτούς σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η παραπληροφόρηση ξεκίνησε όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι μία γυναίκα στην οποία είχε γίνει τεστ στα Γιάννενα, δεν περίμενε τα αποτελέσματα, αλλά θέλησε να επισκεφθεί τους γονείς της στα Πράμαντα. Σε επικοινωνία, όμως, με το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας, ξεκαθαρίστηκε ότι το τεστ της έγινε το απόγευμα της Κυριακής, όταν είχε επιστρέψει από το χωριό, λόγω συμπτωμάτων που παρουσίασε και το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε την επόμενη ημέρα.
Ο κ. Βαΐτσης εξέφρασε τη λύπη του για τις ανυπόστατες διαδόσεις, οι οποίες προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στις ήδη πληγείσες από την κατάσταση επιχειρήσεις της περιοχής, από την άλλη όμως συνέστησε προσοχή και επαγρύπνηση σε όλους.

Σχετικά άρθρα

Μουσείο μαστόρων της πέτρας και έκθεση ιερών κειμηλίων στα Πράμαντα

Ένα «μίνι χιονοδρομικό» στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Θα αλλάξει όψη η «καρδιά» των Πραμάντων