ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος επέκτασης του βιολογικού

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εστάλη χθες ο φάκελος του μεγάλου έργου επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων «μετά από επτά χρόνια ταλαιπωρίας, λόγω προσφυγών, ενστάσεων και δικών πάσης φύσεως», όπως έγραψε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας σε σχετική ανάρτησή του στο facebook.

Την ανακοίνωση είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου για μια ακόμη φορά κυριάρχησαν τα θέματα της ΔΕΥΑΙ. Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, τα 15 κιβώτια του «φακέλου» έφυγαν για την Αθήνα, με την ευχή σύντομα να υπάρξει μια θετική απάντηση για να προχωρήσει η ΔΕΥΑΙ στη σύμβαση με τον ανάδοχο.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ έκανε ακόμη γνωστό ότι επικυρώθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς της λυματολάσπης.
Τέλος, ενημέρωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση θα ανοίξει τη διαδικασία για την προκήρυξη της θέσης Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης.

Στη γωνία για απευθείας ανάθεση

Σε… τυχαίο γεγονός απέδωσε ο κ. Μπαρτζώκας την ανάθεση σε φίλο του και υποψήφιο με την παράταξή του της παροχής υπηρεσιών δικτύωσης, προβολής, προώθησης και εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου SafeWater με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Αλβανία».
«Όταν δώσαμε με ανάθεση τα πλέξιγκλας, τη μυοκτονία, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, τα πήραν φίλοι μου και τότε; Σε αυτήν την πόλη έχω και πέντε φίλους. Έτυχε ένας από αυτούς να πάρει το έργο», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα, ο οποίος επέλεξε να θέσει το θέμα προχθές, αν και το γνώριζε εδώ και καιρό, όπως είπε. «Το ζήτημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό στα μέλη της παράταξής μας που μετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, πήρε όμως διαστάσεις μετά από δημοσιεύματα και πλέον απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Θα έπρεπε, ειδικά εσείς, να γνωρίζετε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια. Πρέπει και να φαίνεται τίμια», τόνισε.
Ο κ. Μπαρτζώκας πέρασε στην αντεπίθεση και επικαλέστηκε τα στενά χρονικά περιθώρια. «Ήρθε η Διαχειριστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα και μας έστησε στον τοίχο. Τρέχουμε να προλάβουμε», είπε, κατηγορώντας τον πρώην αντιδήμαρχο Θανάση Μανταλόβα για μηδενική απορρόφηση.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών