ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο πλάνο και την επόμενη σεζόν, ανοίγει η «βεντάλια» των επισκεπτών

Όχι μόνο στηρίζει την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό η ταξιδιωτική εταιρία Apollo, αλλά επεκτείνει το πελατολόγιό της, άρα και τους επισκέπτες που μεταφέρει, τόσο γεωγραφικά, όσο και σε άλλες μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός.

H Ήπειρος έχει καταστεί πλέον για την εταιρία ο τρίτος μεγαλύτερος προορισμός, μετά τη Ρόδο και την Κρήτη. Στα τελευταία πέντε χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ήπειρο, η εταιρεία έχει σχεδόν τριπλασιάσει τους επισκέπτες που μετέφερε στην περιοχή και από 12.000 φτάνουν τις 50.000, με επτά πτήσεις στα Γιάννενα και 12-13 στο Άκτιο εβδομαδιαίως σε κάθε σεζόν, που αρχίζει στα μέσα Μαΐου και διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Προφανώς η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική, καθώς συνάντησε τις γνωστές σε όλους δυσκολίες λόγω του κορωνοϊου, ωστόσο στα πλάνα της εταιρίας είναι το πρόγραμμα να εξακολουθήσει με τις ίδιες πτήσεις και τη νέα χρονιά, ξεκινώντας από τον Μάιο του 2021, με την αποστολή της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας, η οποία έχει επιλέξει τα Σύβοτα για την προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021.

«Αν βρεθεί λύση στην πανδημία, πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε μια καλή σεζόν. Κάνουμε το μεγάλο πρότζεκτ με το ξενοδοχείο στα Σύβοτα, αλλά δε συνεργαζόμαστε μόνο με αυτό. Συνεργαζόμαστε με 70-80 ξενοδοχεία στην Ήπειρο. Η εταιρία φέρνει επισκέπτες από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, αλλά η μητρική μας εταιρία είναι στη Γερμανία. Θα φέρουμε και Γερμανούς και Άγγλους επισκέπτες. Η βεντάλια μεγαλώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας «Αpollo» Νina Hornewall και ευχαρίστησε την περιφέρεια, τους επαγγελματίες, τους δήμους και όλους τους φορείς για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

«Δε θα ήταν δυνατόν να μεγαλώσουμε μια περιοχή χωρίς τη συνεργασία. Εμείς συνεχίζουμε να χτίζουμε τον τουρισμό και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα συνδυάσουμε θάλασσα και ορεινά μέρη και το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε ένα νέο πελατολόγιο, που είναι οι αθλητές, οι οποίοι μπορούν να έρθουν στην αρχή και το τέλος της σεζόν. Δεν ψάχνουν 40 βαθμούς Κελσίου και παραλία, ψάχνουν κάτι άλλο, και εδώ στην Ήπειρο θα το βρούνε», σημείωσε.

Μάλιστα, η κ. Hornewall υπογράμμισε την ικανοποίηση και των επισκεπτών που έρχονται στην περιοχή, παρά τα βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν σε επίπεδο υποδομών. «Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν αλλά είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Βραβείο διαχρονικής ποιότητας στην ΗΠΕΙΡΟΣ από τη Γερμανική Γεωργική Εταιρεία

Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος