ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσιάζεται η μελέτη της νέας αυλής

«Πράσινη» γίνεται η αυλή του σχολικού συγκροτήματος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με την περιφέρεια Ηπείρου να παρουσιάζει τη σχετική μελέτη την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία» και αφορά μια παρέμβαση που αποτελεί υποδράση του έργου «G.A.M.E.S– Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».

Σκοπός είναι αφενός η ανάδειξη της πολύπλευρης αξίας του εμβληματικού κτιρίου της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας αφετέρου της διττής λειτουργίας του ως προαύλιος χώρος σχολείων και ως χώρος συνάθροισης παιδιών, εφήβων και γονέων για διάφορες δραστηριότητες, κατά τις απογευματινές ώρες.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του συγκροτήματος με την κατασκευή σύγχρονων χώρων αθλοπαιδιών, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και τη δημιουργία βιωματικού εργαστηρίου με στόχο την εκπαίδευση και εξοικείωση των μαθητών σε θέματα ευαισθητοποίησης αειφόρου ενεργειακής διαχείρισης.

Η σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει η περιφέρεια Ηπείρου, έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση 593.340 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».

Σχετικά άρθρα

Πρότυπος πολυχώρος από μια απλή σχολική αυλή

Γεωργία Χαλάτση

Από εκθεσιακά κέντρα τυριού έως ηλεκτρονικό τσελεμεντέ

Άπαντες δήλωσαν στο πλευρό των μαθητών