ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μια υδροκλοπή από το παρελθόν

Μια υδροκλοπή δεκαετιών (;) καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, που διαπίστωσε τυχαία πως ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων δεν διαθέτει υδρόμετρο, αν και οι εγκαταστάσεις, οι αθλητικές και όχι μόνο, υδροδοτούνται κανονικά.

Το θέμα εκτιμάται ότι πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, με την σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Άρης Μπαρτζώκας να προσφεύγει σε νομική βοήθεια για να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο των υδρομέτρων με άλλη αφορμή, κατά τον οποίο έγινε αντιληπτό ότι κανένα υδρόμετρο δεν κατέληγε στη σύνδεση των εγκαταστάσεων.

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί το θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσο πίσω πάει η «απουσία» του μετρητή και η μη πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για την κατανάλωση νερού.

Η λύση αναμένεται να βρεθεί μέσα από τις νομικές εισηγήσεις και ενδεχομένως κάποιον συμβιβασμό με την παρούσα διοίκηση του Ν.Ο.Ι., η οποία έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ φαίνεται αποφασισμένη να διεκδικήσει τουλάχιστον μέρος των οφειλών, ανάλογα και τις εισηγήσεις που θα δεχθεί μετά την μελέτη των προβλεπόμενων από τον νόμο και τον Κανονισμό της επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων