ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην Πλάκα το Σάββατο ο Πρωθυπουργός

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θεωρείται δεδομένη το Σάββατο στο γεφύρι της Πλάκας, αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημο πρόγραμμα, ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση του έργου στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Πράμαντα από το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου να παραστεί σε μια λιτή εκδήλωση που θα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των εργασιών αναστύλωσης του γεφυριού, ενώ πιθανότατα θα συνοδεύεται και από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αν και τα κομματικά όργανα δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποια πληρέστερη ενημέρωση για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η επίσκεψη αυτή έρχεται έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θεόδωρο Τζαρούχη, να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πορείας.

Δεν παρέλειψε να θίξει θέματα της επικαιρότητας κάνοντας λόγο για ένα «τοξικό κλίμα» το οποίο απέδωσε στην μείζονα αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η «επαναφορά του κόσμου στην ουσία της πολιτικής».

Ο κ. Τζαρούχης αναφέρθηκε σε σημεία του κυβερνητικού έργου μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις δύο προκλήσεις που είναι να αντιμετωπίσει η χώρα. Την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο και την πανδημία του κορωνοϊού, στις οποίες, όπως είπε, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με επιτυχία.

Επόμενο «στοίχημα» αποτελεί η οικονομία τους επόμενους μήνες, με τον κ. Τζαρούχη να σημειώνει ότι η κυβέρνηση προχωρά βήμα-βήμα τα μέτρα στήριξης, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται ή κάνοντας διορθωτικές κινήσεις.

«Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Το έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά κρίνεται θετικά, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο