ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχετευτικά δίκτυα σε Ροδοτόπι και Άγιο Ιωάννη

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» δύο έργων για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε κοινότητες του δήμου Ζίτσας, με τον συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της κοινότητας Ροδοτοπίου και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180 μ., την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600 μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, μέσω του υφιστάμενου δικτύου, θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.
Η δεύτερη πράξη αφορά τον οικισμό της κοινότητας Αγίου Ιωάννη και περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5.830 μέτρων βαρυτικών αγωγών και 645 μ. καταθλιπτικών αγωγών, κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και τριών φρεατίων άντλησης. Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα καταλήγουν στον υφιστάμενο συλλεκτήριο αγωγό επί τις Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται στον βιολογικό της ΔΕΥΑΙ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.149.260,13 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο δήμος Ζίτσας.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά