ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκίνησαν θερμομετρήσεις στην Κακαβιά

Τάξη άρχισε να μπαίνει στην Κακαβιά, καθώς λαμβάνονται πλέον κάποια μέτρα για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα από τη γειτονική Αλβανία.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για εργάτες γης, που φτάνουν στην Ελλάδα για να εργαστούν σε καλλιέργειες.
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα, με τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους να εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς ήταν αδύνατον να πειθαρχήσουν όσοι έφταναν στα σύνορά στις εντολές τους. Μάλιστα, το Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς επισκέφθηκε και κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το οποίο στη συνέχεια προχώρησε σε παρεμβάσεις για να δρομολογηθεί η λήψη μέτρων για την προστασία των αστυνομικών και όχι μόνο από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.
Κατόπιν συνεννόησης του προέδρου του περιφερειακού τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνου Ντακαλέτση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη και τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς Θωμά Μπέτση, κλιμάκιο υπαλλήλων και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού παρέχει από το πρωί βοήθεια στα σύνορα με την Αλβανία, προκειμένου να γίνονται θερμομετρήσεις σε όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο απαιτούμενων ελέγχων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Ήδη την πρώτη ημέρα παρουσίας του Ερυθρού Σταυρού, έγιναν περισσότερες από 150 θερμομετρήσεις, ενώ υπήρξε και ανάγκη συστάσεων για τήρηση αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας.

Μέτρα από τον Χαρδαλιά ζητά η Μ. Κεφάλα

Πρωτοβουλία σε πολιτικό επίπεδο ανέλαβε και η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί τυχόν πισωγύρισμα από την αθρόα προσέλευση υπηκόων της γείτονος Αλβανίας. Με αφορμή τόσο τα δημοσιεύματα του Τύπου όσο και την ανησυχία που εκφράζουν πολίτες από τις εικόνες συγχρωτισμού στην Κακαβιά και τις πληροφορίες περί εισόδου στη χώρα μας χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η μετακίνηση και η είσοδος στο ελληνικό έδαφος των χιλιάδων υπηκόων Αλβανίας κυρίως για εποχικές αγροτικές εργασίες, να γίνονται με υγειονομικούς ελέγχους και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων περί αποστάσεων.

Σχετικά άρθρα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας