Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαβεβαίωση της ΕΤΑΔ στη Μ. Κεφάλα για αξιοποίηση του παλιού πανεπιστημίου

Τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα υπουργείο Οικονομικών και Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ) θα προχωρήσουν στη βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, απέσπασε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Το αίτημα για παραχώρηση και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του πρώτου πανεπιστημίου της πόλης επί της οδού Δόμπολη, ήταν από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η βουλευτής με κοινοβουλευτική της ερώτηση, δύο μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Γνωρίζοντας το αντίστοιχο ενδιαφέρον της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση και αξιοποίηση του παλιού πανεπιστημίου για δικές τους ανάγκες, η κ. Κεφάλα απευθύνθηκε και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, επιμένοντας πολλές φορές στο συγκεκριμένο αίτημα.
Μετά τις διαβεβαιώσεις, η κ. Κεφάλα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της, αισιοδοξεί ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής και δηλώνει αισιόδοξη για την καλύτερη και συμφέρουσα αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού πανεπιστημίου.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»