ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εργασίες διαμόρφωσης για την τοποθέτηση των λυόμενων

Το 2020 μπορεί και να είναι τελικά η χρονιά που θα λάβει «σάρκα και οστά» η εγκατάσταση των σχολικών κτιρίων στον χώρο του παλιού «Χατζηκώστα», μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Στον χώρο των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην οδό Παπανδρέου μπήκαν τις τελευταίες ημέρες μπουλντόζες και μηχανήματα, προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος, όπου θα τοποθετηθούν τα λυόμενα κτίρια που θα φιλοξενήσουν το 1ο νηπιαγωγείο και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων.

Ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, επιδιώκει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες, ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να δοθεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του δημάρχου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης, αν και δεν έδωσε σαφή απάντηση στον αν θα καταστεί εφικτή η εγκατάσταση των λυόμενων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το θετικό πάντως είναι ότι οι εργασίες ξεκίνησαν, αφού επιλύθηκαν και τα ζητήματα που προέκυψαν από την ύπαρξη δικτύων της ΔΕΗ στον χώρο.

Σχετικά άρθρα

Μόνο το Σχολείο Αναπήρων Παίδων χωράει στα προκάτ

Αποστόλης Τζελέτας

Θα δώσουν λύσεις, αλλά οι ανάγκες παραμένουν

Γεωργία Χαλάτση

Στην αντεπίθεση με εξηγήσεις για το «πανηγυράκι»