ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αυθαίρετες υπηρεσιακές μεταβολές καταγγέλλει το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Για αυθαίρετη και αυταρχική καθαίρεση, υποβάθμιση, μετακίνηση και αναπλήρωση στελεχών της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» καταγγέλει τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνωντης ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με σειρά αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων του, στις 30 Απριλίου καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε αναιτιολόγητα στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα τοποθέτησε στη θέση τους άλλους, που υπολείπονται των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και οι ειδικότερες ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό».

Όπως, μάλιστα, ανάφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χρήστος Γρίβας, οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, αλλά αντίθετα με εισήγηση-γνωμοδότηση ιδιώτη δικηγόρου από την Αθήνα.«Γιατί ο κ. Διοικητής δε ζήτησε -όπως είναι υποχρεωμένος- γνωμοδότηση από τη Νομική Σύμβουλο του Νοσοκομείου;Με τι κονδύλια πληρώθηκε ο ιδιώτης δικηγόρος των Αθηνών;Θα εγκριθεί από τον Επίτροπο τέτοιο ένταλμα;», ρωτά το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, που θέτει, εκτός της νομιμότητας των πράξεων, και την ηθική τους διάσταση, με δεδομένο πως ένα από τα στελέχη που καθαιρέθηκε, βρίσκεται με άδεια ειδικού σκοπού στην οικία του λόγω υποκείμενου νοσήματος.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και οι δυο τομεάρχες έχουν άριστες υπηρεσιακές εκθέσεις, ενώ δεν ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα για την αναπλήρωση τους.Παράλληλα, καταγγέλλει τον διοικητή για τροποποίηση προγενέστερων αποφάσεων, προκειμένου να παρακαμφθεί η συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων, που είναι αρμόδια για τέτοιες αποφάσεις.

Η καταγγελία έχει διαβιβαστεί στη διοίκηση της 6η ΥΠΕ,από την οποία ζητείται να μην νομιμοποιήσει αυτές τις αποφάσεις και να ζητήσει την ανάκλησή τους και την επαναφορά των εργαζομένων στις θέσεις που κατείχαν.

«Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, από τα αρμόδια όργανα.Μέχρι τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και συμβουλίων επιλογής οργάνων (τα οποία δε λειτουργούν εδώ και χρόνια) και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι αναξιοκρατικές επιλογές,στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής