ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”- Σταδιακά η επαναφορά, σε ισχύ η απαγόρευση του επισκεπτηρίου

Σταδιακά θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων για την επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ενώ σε ισχύ μέχρι νεωτέρας παραμένει η απαγόρευση του επισκεπτηρίου.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και σε απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (εγχύσεις φαρμάκων κ.λπ.), λαμβάνοντας υπόψη τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.
Η έναρξη των τακτικών εξωτερικών ιατρείων κατά προτεραιότητα θα ξεκινήσει με τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών, καθώς και με την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, ενώ τακτικά ιατρεία θα λειτουργούν τις ημέρες μη εφημερίας του νοσοκομείου (μονές ημερομηνίες) για την αποφυγή του συγχρωτισμού.
Τα ραντεβού που θα κλείνονται στα τακτικά ιατρεία, θα έχουν ασφαλή χρονική απόσταση μεταξύ τους για λόγους προστασίας των ασθενών και του προσωπικού, ενώ όσοι εκ των ασθενών μπορούν να προσέλθουν μόνοι τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καλούνται να προσέρχονται χωρίς συνοδό μέλος, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία αυτών και του υγειονομικού προσωπικού.
Τέλος, όλο το προσωπικό καθώς και όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει να τηρούν τα προβλεπόμενα σχετικά με την χρήση μέσων ατομικής προστασίας, και όλοι ανεξαιρέτως θα απαντούν στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου στην κεντρική είσοδο, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ώστε να ενημερώνεται άμεσα το Τ.Ε.Π. και το τακτικό εξωτερικό ιατρείο για τη διαχείριση πιθανού υπόπτου περιστατικού.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής