ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με γάντια, μάσκες, αποστάσεις και περιφερειακές συγκεντρώσεις

Κανονικά την Παρασκευή 1η Μαΐου θα τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την εργατική Πρωτομαγιά, προγραμματίζοντας, όμως, μία κεντρική και δώδεκα περιφερειακές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και ο συνωστισμός.

Η κεντρική απεργιακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα απευθύνεται κάλεσμα για απεργιακές εκδηλώσεις στο Τζαμί της Καλούτσιανης, στους τούρκικους καφενέδες στη Λούτσα, στον Πλάτανο στην Καραβατιά, στην πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους, στην κεντρική πλατεία στα Καρδαμίτσια, στην πλατεία Νιάρχου στα Ζευγάρια, στην πλατεία Σεισμοπλήκτων (Ι.Ν. Αγ. Αποστόλου Παύλου), στις Εργατικές Κατοικίες της Βρυσούλας στην Ανατολή, στην κεντρική πλατεία του Κατσικά, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην Ελεούσα και στις κεντρικές πλατείες Ροδοτοπίου και Ζίτσας.
«Με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, θα υπερασπιστούμε όσα κερδίσαμε αυτή την περίοδο τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα», αναφέρεται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, που τονίζει την ανάγκη οργάνωσης και αλληλεγγύης στις θύελλες που έρχονται.
«Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας σε απεργιακό ξεσηκωμό. Να αποκρούσουμε την υπονομευτική τακτική της κυβέρνησης, που με απόφασή της για μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, προσπαθεί να σπείρει τη σύγχυση και το φόβο στον ελληνικό λαό. Κίνδυνος για το λαό είναι η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ο συνωστισμός στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς, στις δομές προσφύγων και μεταναστών, στις ιδιωτικές κλινικές, εκεί όπου υπήρξε από ανυπαρξία μέτρων, έως ολιγωρία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της προκήρυξης απεργίας για την 1η Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο