ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτη παρτίδα υλικού από την P&I και έπεται συνέχεια

Μάσκες προστασίας ffp2 για τα νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, αντισηπτικά και άλλο υγειονομικό υλικό, που αποτελούν «ανάσα» σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες, παρέχουν η εταιρία Permira, «μητρική» εταιρία των P&I και TeamViewer που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα, και ο διευθύνων σύμβουλος της, καταγόμενος από το Ζαγόρι, Βασίλης Τριάδης.

Το υγειονομικό υλικό άρχισε να παραδίδεται στις μονάδες υγείας της Ηπείρου,ενώ η ίδια εταιρία ζήτησε, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας, στοιχεία και για άλλες δομές υγείας και πρόνοιας της Ηπείρου (άσυλα ανιάτων, γηροκομεία και μονάδες προστασίας παιδιών), προκειμένου να συνδράμει με υλικά τη λειτουργία τους.

Σήμερα έγινε και η παραλαβή μέρους του υλικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», τα οποία έλαβαν 5.000 και 2.000 μάσκες υψηλής προστασίας, αντίστοιχα.

Στην παράδοση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της P&I στα Ιωάννινα ΣοφίαΚύργιου, η αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας Αγνή Νάκου- Δασούλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Σπ. Δερδεμέζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας.

Οπεριφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε την P&I και τον πρόεδρό της Β. Τριάδη για τη διάθεση του υλικού.«Ευχαριστώ τα μέγιστα για αυτή τη βοήθεια από την P&I και ειδικά τον συμπατριώτη μας κ. Τριάδη, ο οποίος με ενημέρωσε πως με την εταιρεία Permira θα βοηθήσουν όλα τα ιδρύματα της Ηπείρου. Τους ευχαριστώ γιατί στέκονται δίπλα μας στη δύσκολη στιγμή και, όπως μου είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριάδης, αυτές οι εταιρείες αισθάνονται πλέον κομμάτι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου», σημείωσε.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ι. Γουδέβενο για τη διάθεση φορητών υπερηχοκαρδιογράφων «παλάμης» σε νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Π.Γ.Ν.Ι., τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και από κέντρα Υγείας για τον εξ αποστάσεως έλεγχο ασθενών.

Τις ευχαριστίες του για την «ανάσα» που δίνουν στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους αυτή την περίοδο, μετέφερε και ο κ. Φλούδας.

Ειδικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Ο κ. Φλούδας ευχαρίστησε και το Αστικό ΚΤΕΛ για τα έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τις ημέρες των αργιών οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τη συνεργασία της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιήσει ειδικά δρομολόγια (τρία ανά ημέρα) το τετραήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, προκειμένου να εξυπηρετούνται, χωρίς επιβάρυνσή τους, οι εργαζόμενοι που εφημερεύουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος