ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανείς δε θέλει τη δομή, λέει ο πρώην δήμαρχος Ζαγορίου

Η παράταξη «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου», επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ανέλαβε να απαντήσει στο Κέντρο Νέων Ηπείρου σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασε στη λειτουργία δομής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη θέση «Άγιος Αθανάσιος» Ασπραγγέλων.

Ο κ. Σπύρου επισημαίνει ότι η αντίθεση στη λειτουργία της δομής είναι καθολική, επικαλούμενος την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγορίου και τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, αναφέροντας πως κανένας φορέας ή συλλογικότητα δεν επικρότησε την κίνηση αυτή, όπως ισχυρίζεται το Κέντρο Νέων Ηπείρου.
Σε ό,τι αφορά τα περί φιλοξενίας των Ζαγορισίων, υπενθυμίζει ότι τον Μάρτιο του 2016 φιλοξενήθηκαν 160 πρόσφυγες στη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, με θετική τότε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με τη συναίνεση των κατοίκων του χωριού, παρότι είχαν επισημανθεί οι δυσκολίες της παραμονής προσφύγων στο Ζαγόρι, κάτι που οδήγησε και στο να σταματήσει η λειτουργία της δομής έναν χρόνο μετά.
Ο κ. Σπύρου επικαλείται τα γνωστά επιχειρήματα του λιγοστού αριθμού μόνιμων κατοίκων, της έλλειψης βασικών υποδομών κυρίως στον τομέα της υγείας, αλλά και τον τουριστικό προορισμό της περιοχής, τονίζοντας την αναγκαιότητα να ανακληθεί από το αρμόδιο υπουργείο η απόφαση λειτουργίας της δομής και καλώντας τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να κινηθούν δυναμικά και να απαιτήσουν να γίνει σεβαστή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Μια βράβευση που καθυστέρησε πέντε μήνες

Πασχάλειος Σχολή – Έχει καταθέσει πρόταση και αναμένει ο Δήμος Ζαγορίου

Επανεκλογή Γ. Σουκουβέλου στον Δήμο Ζαγορίου