ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προσβλέπει το Κέντρο Νέων Ηπείρου

Την ευκαιρία στο Ζαγόρι να ξεχωρίσει και για τη φιλοξενία του, πέρα από το κάλλος του, τους θρύλους και τις παραδόσεις, δίνει η λειτουργία δομής για προσφυγόπουλα στους Ασπράγγελους, αναφέρει σε απάντησή του το Κέντρο Νέων Ηπείρου, που επιλέχθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Άγιος Αθανάσιος”».

Το έργο, όπως αναφέρει, αφορά 40 παιδιά με σκοπό να προσφέρει ασφάλεια, τροφή, εκπαίδευση, στήριξη και ό,τι άλλο χρειαστεί για να μπουν οι βάσεις για μια φυσιολογική ζωή, αλλά και 25 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.
«Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε πως κάποιοι διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους στην δημιουργία του χώρου φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών, που θα στεγάζεται στην περιοχή του Ζαγορίου. Ακούμε απόψεις, ότι η διαμονή των ανηλίκων θα αλλοιώσει τον πολιτισμό, θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό καθώς και τόσα άλλα προβλήματα. Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχουν κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες που επικροτούν αυτή την κίνηση και θέλουν να συμβάλλουν ακόμα και εθελοντικά, ενώ ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (της περιοχής του Ζαγορίου), έδειξαν ενδιαφέρον συνεργασίας και υποστήριξης του έργου μας. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου ελπίζει στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας με κύριο στόχο τη φροντίδα 40 ανήλικων παιδιών (ηλικιών από 12 έως 18 ετών), που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Νέων Ηπείρου, που υπογράφει ο Θωμάς Τσίκος.

Σχετικά άρθρα

Ώρα αποφάσεων για τη δεύτερη «πράσινη γωνιά»

Κοπή πίτας και… γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο στο Κέντρο Νέων Ηπείρου

Κάλεσμα σε νέους για συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+