ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε ετοιμότητα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, έκκληση για επιλογή τοπικών προϊόντων

Για τις σφαγές ενόψει του Πάσχα έχουν προετοιμαστεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας, καθώς και οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου, υπάρχει επαρκές κτηνιατρικό προσωπικό για τη διενέργεια κρεοσκοπικού ελέγχου σε όλα τα σφαγεία, καθώς και για την έκδοση όλων των απαραιτήτων πιστοποιητικών για τη μετακίνηση των ζώων.
Επαναλαμβάνεται ότι δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του κτηνοτρόφου στα τμήματα Κτηνιατρικής της περιφέρειας και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία, παρά μόνο η προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.
Οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις και γενικότερα όλες τις εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης της περιφέρειας έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται αναφορικά με τον κορωνοϊό, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρέατος και λοιπών προϊόντων.
Παράλληλα, η περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι αυτή ακριβώς τη δύσκολη εποχή, η σημασία και η στήριξη της εγχώριας παραγωγής αποκτά άλλη αξία. Για τον λόγο αυτό, απευθύνει έκκληση προς όλους, για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο επιλέγοντας προϊόντα τοπικής παραγωγής (κρέας, αυγά, τυροκομικά, μέλι, κρασιά, ζυμαρικά κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

Σε αυξημένη ετοιμότητα και η Ήπειρος