ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μόνο με ραντεβού στον γιατρό

Σε συστάσεις προς γιατρούς και συμπολίτες για τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων προχωρά ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα που προτείνει, είναι η αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες των ιατρείων (μέχρι ένας συνοδός για κάθε ασθενή) και η εξέταση περιστατικών μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Συστήνει, επίσης, να καθοδηγούνται τηλεφωνικά τα τακτικά περιστατικά, όταν η κατάσταση της υγείας τους δεν εγκυμονεί κινδύνους, να αναβάλλουν την εξέταση σε μεταγενέστερο χρόνο.
Επίσης, συστήνεται η χρήση μάσκας και γαντιών μίας χρήσης από τους ιατρούς και από τους ασθενείς, ενώ περιστατικά με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής/ λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετό, βήχα, συνάχι, δύσπνοια), τα οποία προσέρχονται στα ιατρεία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον γιατρό, να μην εξετάζονται εντός των ιατρείων, αλλά να κατευθύνονται σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε κατ’ οίκον περιορισμό και σύσταση για τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.
«Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας τόσο των λειτουργών της υγείας, όσο και των ασθενών και των συνοδών τους», καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση