ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μέτρα και στα φαρμακεία για τον κορωνοϊό

Διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων τόσο για την προάσπιση της υγείας των φαρμακοποιών όσο και για τη μείωση του συγχρωτισμού ατόμων μέσα στον χώρο του φαρμακείου και κατ’ επέκταση την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων, κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησης του κοινού.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται με κλειστή πόρτα μέσα από θυρίδα, φινιστρίνι ή παραθυράκι που υπάρχει για εξυπηρέτηση στις διανυκτερεύσεις, ή, αν δεν υπάρχει, με κατεβασμένο ρολό ασφαλείας, αλλά πόρτα ανοιχτή.
Δυνατότητα εξυπηρέτησης θα υπάρχει με ανοιχτή πόρτα, αλλά περιορισμό να εισέρχονται στο χώρο του φαρμακείου έως δύο άτομα, τα οποία θα διατηρούν τις ενδεικτικές αποστάσεις που υπάρχουν με σήμανση στο πάτωμα. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμένουν εκτός του χώρου του φαρμακείου τη σειρά τους.
Υπάρχει, επίσης, οδηγία για αποφυγή μετρήσεων στον χώρο του φαρμακείου, ενώ η αγορά φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή πρέπει να γίνεται σε λογικά πλαίσια.
Τέλος, συνιστάται στον επαγγελματία υγεία-φαρμακοποιό να τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του ιδίου αλλά και του κοινού (χρόνος για τον αερισμό του φαρμακείου και συχνός καθαρισμός των επιφανειών, γάντια μάσκα κ.λπ).
«Τηρώντας όλα τα παραπάνω, ευελπιστούμε στην πιο ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία των συναδέλφων, ώστε να μπορούν να είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση όλων. Καλή δύναμη σε όλους και ευχόμαστε σύντομα να επανέλθουμε όλοι σε κανονικούς ρυθμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση