ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναστολή εφημερίας στο Πανεπιστημιακό «λόγω υπηρεσιακών αναγκών»

Την τακτική της μη ενημέρωσης επέλεξε η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δείχνοντας αδυναμία διαχείρισης των πρώτων δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στα Γιάννενα και κυρίως αυτού που αφορά ειδικευόμενη γιατρό της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αν και το γεγονός έγινε γνωστό από αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αρκετές δεκάδες πολίτες, αλλά και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κληθεί να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει γίνει και εκτεταμένη λήψη δειγμάτων από προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς και συνοδούς που ήρθαν σε επαφή με τη γιατρό στη διάρκεια της εφημερίας της, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως και όλα βαίνουν καλώς.
Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί ότι ο συναγερμός έληξε και μετά την απολύμανση χώρων του νοσοκομείου όλα έχουν επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς. Αυτό αποδεικνύει και η απόφαση της 6ης ΥΠΕ να εφημερεύσει εκτάκτως την Κυριακή 15 Μαρτίου το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» αντί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «λόγω υπηρεσιακών αναγκών». Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η απόφαση συνδέεται με το κρούσμα κορωνοϊού στη γιατρό, για την οποία μάλιστα δεν έχει προκύψει πώς μολύνθηκε.
Η γιατρός παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ το δεύτερο περιστατικό, νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του ΠΓΝΙ. Πρόκειται για έναν τουριστικό πράκτορα, που είχε υποδεχθεί έναν τουρίστα από την Ιταλία τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος πιθανότατα του μετέδωσε τον ιό.

Σχετικά άρθρα

«Λίφτινγκ» στα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας και Μετσόβου

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη