ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μετακομίζει στην Παπαζόγλειο η Αρχιτεκτονική

Στο νέο της «σπίτι» θα βρίσκεται με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου η Αρχιτεκτονική Σχολή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς σε ένα μήνα περίπου φοιτητές και καθηγητές θα χρησιμοποιούν την Παπαζόγλειο Σχολή για ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους, όπως εργαστήρια και διαλέξεις.

Η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια, καθώς μέχρι και τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στο κτίριο στεγάζονταν τα δύο νηπιαγωγεία που μεταφέρθηκαν στο Καπλάνειο δημοτικό σχολείο. Με τη μετακίνηση αυτή, ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου, στο πλαίσιο βέβαια που αυτό είναι δυνατό, καθώς πρόκειται για διατηρητέο κτίριο.
Η μεταφορά του τμήματος ή τουλάχιστον του μεγαλύτερο μέρους των δραστηριοτήτων του θα γίνει περί τα τέλη Μαρτίου, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών, αλλά κυρίως για την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία. Όπως εξάλλου ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Άγγελος Παπαγεωργίου, η πρακτική της επαναφοράς των πανεπιστημιακών σχολών στα αστικά κέντρα αποτελεί τάση παγκοσμίως και λειτουργεί θετικά.
Οι εργασίες στο κτίριο συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν. «Είναι ένα σπουδαίο κτίριο, το οποίο θα χρειαστεί πολλές επεμβάσεις και ήδη είμαστε σε επαφή με άλλα ιδρύματα και χορηγούς για να τις χρηματοδοτήσουν. Νομίζουμε ότι η Αρχιτεκτονική θα αποτελέσει ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη, τόσο ως κτίριο, όσο και ένας σημαντικός προορισμός στο κέντρο της πόλης. Θα είναι η σύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη», σημείωσε, προσθέτοντας πως ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και διαλέξεις, οι οποίες θα γίνουν στη μεγάλη αίθουσα του Παπαζόγλειο κτιρίου και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.
Σε επίπεδο υποδομής, μέχρι σήμερα έχει γίνει η διαμόρφωση των χώρων υγιεινής για να καλύπτουν τις ανάγκες, εφαρμογή των απαιτούμενων πυροσβεστικών διατάξεων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη από το τμήμα Δικτύων του πανεπιστημίου για τη σύνδεση του κτιρίου με την οπτική ίνα και με το σύστημα «Σύζευξις» του πανεπιστημίου.

Σχετικά άρθρα

Η Αρχιτεκτονική αναλαμβάνει τη μελέτη για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας

Το πανεπιστήμιο επέστρεψε στην πόλη

Τελικά κάναμε έξωση στα πρωτάκια