ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έρχεται για διάλογο ο Αλέξης Τσίπρας

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής που θα ακολουθήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνεται αύριο στα Γιάννενα, ανέδειξαν τα στελέχη του κόμματος, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες.

Ενόψει της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, αλλά και του συνεδρίου τον ερχόμενο Μάιο, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη στα Γιάννενα και την Άρτα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φθάσει το πρωί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άρτα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία. Στις 7 το απόγευμα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση, με την δυνατότητα των παρευρισκόμενων να απευθύνουν ερωτήσεις και προβληματισμούς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάλεσμα στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες της περιοχές να συμμετέχουν και στην εκδήλωση αλλά και στις διαδικασίες μετασχηματισμού του κόμματος, απεύθυναν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρης Σπέγγος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος, ο πρόεδρος της Νεολαίας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κουσινίδης και το μέλος της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων Αλέκος Φαρμάκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία. Χιλιάδες πολιτών συντάσσονται στις γραμμές μας πανελλαδικά και συναποφασίζουν. Η νεοφιλελεύθερη επίθεση της ΝΔ και η συνέχιση της λιτότητας χωρίς μνημόνιο, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, κάνουν τη συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη πιο επιτακτική. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχασε τις εκλογές, απέσπασε όμως μεγάλο ποσοστό τοπικά και εθνικά και έχει ξεκινήσει μια πλατιά και ευρεία συζήτηση για την επόμενη ημέρα, με στόχο να αποτελέσει ένα δημοκρατικό, ανοιχτό και εύχρηστο πολιτικό εργαλείο στα χέρια των πολλών», σημείωσε η κ. Τζούφη.
Η εκδήλωση και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Γιάννενα εντάσσονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενίσχυση της συμμετοχής και της εγγραφής νέων μελών, καθώς και του προσυνεδριακού διαλόγου, όπως ανέφερε ο κ. Σπέγγος, ο οποίος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις πολιτικές που εφαρμόζει. «Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλέπει τα αδιέξοδα των πολιτικών της να ορθώνονται όλο και ψηλότερα κάθε ημέρα, στην οικονομία, τη διαχείριση εθνικών θεμάτων, αλλά και σε κάθε πλευρά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάσταση εμπνέει ανησυχία», ανέφερε ο κ. Σπέγγος, κάνοντας γνωστό πως κατά την εκδήλωση ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τους πολίτες για τα θέματα αυτά, αλλά και για τοπικά ζητήματα.
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Γιάννης Στέφος. «Πολιτικές στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, τα ασφαλιστικά, την πρόνοια, τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό, πολιτικές που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση ελληνικού λαού και κανείς δεν πίστευε ότι θα επανέλθουν. ΝΔ και Κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να τις εφαρμόσουν ξανά. Είναι αποφασισμένοι να εμμείνουν σε πολιτικές που έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό, για έναν λόγο κυρίως. Γιατί θίγουν τη μεγάλη μερίδα και όχι εκείνους που η ΝΔ ήρθε για να εξυπηρετήσει», σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Αλέκος Φαρμάκης, ενώ στις δράσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και κεντρικά αναφέρθηκε ο Νίκος Κουσινίδης, καλώντας σε συστράτευση όλους τους νέους και τις νέες.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»