ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Πλιάκος: «Διαχρονική η ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων»

Για διαχρονικές ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων κάνει λόγο ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, σε σχέση με την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα– Κακαβιά, προφανώς και με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Τα τελευταία έξι χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που ο δήμαρχος Ζίτσας, με επιστολές του προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και τους τοπικούς φορείς και βουλευτές, αναδείκνυε το θέμα ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις. Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου, ορισμένες από αυτές, με την τροπή που πήρε το θέμα, αποδεικνύονται προφητικές.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως από τον Δεκέμβριο του 2015 και σε συνέχεια άλλων επιστολών, ζητούσε μάταια από τους τότε υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών καθώς και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων να θέσουν στην αρμόδια Επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα, προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο. «Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο δε θα έχει καμία τύχη με τις γνωστές συνέπειες για την περιοχή», τόνιζε τότε στην επιστολή του.
Όσο για τη μη ύπαρξη μελετών που είχε επικαλεστεί και ο τότε υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μ. Πλιάκος, με επιστολή του, του υπενθύμισε τις απαντήσεις που είχε λάβει από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, στο οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα πως «έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο “Ολοκλήρωση της μελέτης της Ιόνιας οδού (Δυτικός Άξονας) από το τέλος παραχώρησης έως την Κακαβιά” και έχει συντελεστεί η παραλαβή της μελέτης».
«Τέσσερα χρόνια μετά, αποκαλύπτεται η διαχρονική ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων και ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους αιρετούς της Ηπείρου να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται εδώ και δεκαετίες οι Ηπειρώτες», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Ηπειρωτικός Αγών