ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κλυδωνισμοί στην «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»

Θρυαλλίδα εξελίξεων στο εσωτερικό της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» ενδεχομένως να αποτελέσει η συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης την προηγούμενη Τρίτη, με ορατή την πιθανότητα ακόμη και μιας ηχηρής αποχώρησης.

Κορυφαίος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέγκα, με πολύχρονη ενασχόληση στα κοινά, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του τόσο με τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης όσο και με τη στάση που έχει κρατήσει σε μείζονος σημασίας θέματα για τον δήμο, χρεώνοντας ευθέως ευθύνες προσωπικά στον επικεφαλής της.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Η.Α., στο κείμενο που κατατέθηκε στη Γραμματεία της παράταξης, η οποία συνεδρίασε προ μιας εβδομάδας στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, γίνεται λόγος για έλλειψη συλλογικότητας, καθώς η Γραμματεία είχε να συνεδριάσει από τις αρχές Μαΐου, η Ολομέλεια συγκλήθηκε μόνο μια φορά μετεκλογικά, αρκούμενη σε μια υποτυπώδη και όχι επί της ουσίας αποτίμηση του αρνητικού για την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αποτελέσματος, ενώ δεν ελήφθη καμία απόφαση για προγραμματισμό δράσης και τη χάραξη της στρατηγικής. Όπως τονίζεται στο κείμενο και διατυπώθηκε και προφορικά στη συνεδρίαση της Γραμματείας, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να λαμβάνονται οι αποφάσεις αποκλειστικά και μόνο από τον Θωμά Μπέγκα και όχι από κάποιο συλλογικό όργανο της παράταξης.
Η κριτική που ασκήθηκε, είχε συγκεκριμένες αναφορές σε σειρά ζητημάτων, ενώ «άγγιξε» ακόμη και το θέμα της μη συνεργασίας με την παράταξη της δημοτικής αρχής, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της απόφασης, τονίζοντας πως δεν ελήφθη ούτε από τη Γραμματεία, ούτε από την ολομέλεια της παράταξης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον Θωμά Μπέγκα. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια λανθασμένη πολιτική επιλογή, χρεώνοντας στον πρώην δήμαρχο ότι δυναμίτισε την προοπτική συνεργασίας και η προσπάθειά του εξαντλήθηκε στο να χρεώσει την ευθύνη της αποτυχίας στον Μωυσή Ελισάφ. Καταλήγοντας, εξέφρασε και τη διαφωνία του στην αντιπολιτευτική συνεργασίας με τις παρατάξεις της Τ. Καλογιάννη και του Λ. Νάτση, η οποία επίσης τόνισε πως δεν αποτέλεσε προϊόν συλλογικής απόφασης.
Η διαφωνία, όμως, εδράζεται και σε μια σειρά άλλων θεμάτων τόσο κατά την περίοδο του μεταβατικού διαστήματος, από την ημέρα των εκλογών έως τη λήξη της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όσο και από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του δήμου η νέα δημοτική αρχή.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» εξέφρασε ευθαρσώς τη διαφωνία του με τη λήψη αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ στη διάρκεια του καλοκαιριού, εξέφρασε την ενόχλησή του για το ύφος και το περιεχόμενο των δελτίων τύπου που εκδίδει η παράταξη, στάθηκε κριτικά στη στάση της παράταξης για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και για τα δημοτικά τέλη και για το θέμα των Led, αμφισβητώντας πως οι επιλογές αυτές συνιστούν δημιουργική αντιπολίτευση. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να κάνει λόγο και για προσπάθεια ρεβανσισμού απέναντι στον Μωυσή Ελισάφ και αδυναμία αποδοχής και διαχείρισης της ήττας.
Η κριτική που ασκήθηκε από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου, δεν έγινε αποδεκτή από τον επικεφαλής της παράταξης, με τους τόνους να ανεβαίνουν σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ η συζήτηση έληξε με την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου από τη Γραμματεία. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αν θα συμμετέχει στη δημοτική ομάδα της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», που συγκαλείται σήμερα, καθώς και στη στάση που θα κρατήσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης για την έγκριση του τεχνικού προγράμματος.
Αν δεν δώσει το παρών στη σημερινή δημοτική ομάδα και διαφοροποιηθεί με τη θέση της παράταξης στην αυριανή συνεδρίαση, τότε μάλλον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρησή του, χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται αυτόματα και την προσχώρησή του στην παράταξη της δημοτικής αρχής.

Σχετικά άρθρα

Μεγαλεπήβολοι στόχοι για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Αποστόλης Τζελέτας

Εγγυάται το plan b για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες