ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Απογειώθηκε» στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» η Άρτα

Μία πλούσια εικόνα της γευστικής αλλά και ταξιδιωτικής εμπειρίας της Άρτας είχαν τη δυνατότητα να πάρουν όσοι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του δήμου Αρταίων «6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανιταριού, Ακτινιδίου και Ελιάς της Άρτας», που φιλοξενήθηκε φέτος στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Fly me to the moon».

Με πλούσιο υλικό από την ομορφιά και τον πολιτισμό της Άρτας αλλά και από τις ευκαιρίες για «ανακαλύψεις», όπως είναι η τέχνη λάξευσης της πέτρας, οι ηπειρώτικοι χοροί, οι παραδοσιακές συνταγές και η εμπειρία που προσφέρουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Στη γιορτή παρέστη πλήθος κόσμου, εκπέμποντας αισιόδοξα μηνύματα για την εξωστρέφεια που έχει ανάγκη η πόλη και τα προϊόντα της. «Παλέψαμε πολύ για να καταστήσουμε αυτή την γιορτή θεσμό για τους θησαυρούς της γης μας και των ανθρώπων της. Ως δημοτική αρχή επενδύουμε σε δύο πολύ βασικούς πυλώνες της οικονομίας: τον πρωτογενή τομέα με τα προϊόντα μας και τον τουρισμό. Ως Άρτα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά και να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία, στηριζόμενοι σε αυτούς τους πυλώνες. Αυτή η Γιορτή, την οποία από την πρώτη χρονιά της θητείας μας αναβιώσαμε, έρχεται να αποδείξει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον στην Άρτα, αρκεί να συνεργαστούμε, να εργαστούμε και να τον αναδείξουμε σωστά», ανέφερε σε δήλωση του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σχετικά άρθρα

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης

Μετωπική σύγκρουση για τα έργα φυσικού αερίου στην Άρτα

Δήμος Αρταίων- Παραδόθηκε η οριστική μελέτη για το Open Mall

Ηπειρωτικός Αγών