ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

1,1 εκ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ

Τα Γιάννενα είναι ο πρώτος δήμος που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακαίνισης και συντήρησης των παιδικών σταθμών του υπουργείου Εσωτερικών, με χρηματοδότηση 1,1 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αίτημα της προηγούμενης διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ.

Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου ανακοίνωσε την υπογραφή της ένταξης, ευχαριστώντας την προηγούμενη διοίκηση αλλά και τη βουλευτή Κεφάλα Μαρία που βοήθησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
Το πρόγραμμα αφορά και τους 22 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπως σημείωσε ο κ. Πάνου, προσθέτοντας πως γίνονται, παράλληλα, προσπάθειες να αυξηθεί η δυναμικότητα των βρεφονηπιακών σταθμών με την προσθήκη επτά βρεφονηπιοκόμων, η πρόσληψη των οποίων έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να γίνει εντός του Δεκεμβρίου, μετά τη σχετική έγκριση από τον ΑΣΕΠ.
Με τις προσλήψεις αυτές θα δοθεί η δυνατότητα να φιλοξενηθούν ακόμη 30 βρέφη, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς σήμερα είναι εκτός 110 βρέφη. Τον Σεπτέμβριο δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν 135 βρέφη και 16 νήπια, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε 110 βρέφη και τρία νήπια, με τις προσπάθειες της αρμόδιας διεύθυνσης. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πάνου, με αφορμή και την παρέλευση ενός τριμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων σε Πέραμα και Ανατολή.
Επίσης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πυρασφάλεια όλων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, και τη Δευτέρα ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, όπως προβλέπει ο νόμος, έως το τέλος του έτους.
Σε ό,τι αφορά του παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, επίσης, ο κ. Πάνου, σημείωσε πως προχωρά η προμήθεια εξοπλισμού για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο.

Ομάδα έργου για τα ΚΑΠΗ και νέες δράσεις

Για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ έχει συσταθεί ομάδα έργου, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τη στελέχωση, τη συντήρηση, καθώς και τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ενώ, σχεδιάζεται η επέκταση των δράσεων του ΟΚΠΑΠΑ.
Από τις αρχές του νέου χρόνου θα λειτουργήσει ο Συμβουλευτικός σταθμός Άνοιας στο 2ο ΚΑΠΗ, αλλά και Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, με την διοίκηση να επιδιώκει την περαιτέρω ενεργοποίηση του ΚΕΠ Υγείας, αλλά και την επέκταση του Κέντρου Κοινότητας σε θέματα για το παιδί και την οικογένεια, την προστασία τρίτης ηλικίας, τη διαπολιτισμική διαμεσολάβηση και την ενημέρωση Ρομά.
Τέλος, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. για την διάθεση προσφοράς και συνεργασίας. «Από τη μεριά μου και όλου του διοικητικού συμβουλίου θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, στοχοθεσία με χρονοδιαγράμματα και λογοδοσία», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εισφοράς, τέλος τα κουπόνια στα ΚΑΠΗ

Αποστόλης Τζελέτας

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.