ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μέτρα κατά της λαθροθηρίας στο Ξηροβούνι ζητά ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης

Την απαγόρευση κυνηγίου στο Ξηροβούνι Σκλίβανης και την ένταξή του με νόμο ως καταφύγιο άγριας ζωής, προκειμένου να διασωθεί η πέρδικα, τα ζαρκάδια και με τα αγριόγιδα που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή, ζητά, για μια ακόμη φορά, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος διεκδικεί από το 1982 να χαρακτηριστεί το Ξηροβούνι καταφύγιο άγριας ζωής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κάποιο θετικό μέτρο. Το αίτημα, που απευθύνεται στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, επανέρχεται με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό λαθροθηρία στην περιοχή. Όπως γίνεται γνωστό, το Σάββατο, ένας κυνηγός από άλλη περιοχή σκότωσε ένα κοπάδι πέρδικες, που ίσως βρέθηκαν κυνηγημένες από άλλη περιοχή, διότι στο Ξηροβούνι δεν υπάρχουν, αφού τις έχουν εξολοθρεύσει. Το κρούσμα λαθροθηρίας κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές άλλος κυνηγός, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν ο λαθροθήρας συνελήφθη.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, εκτός του χαρακτηρισμού της περιοχής ως καταφύγιο άγριας ζωής, ζητά και τη λήψη μέτρων αυστηρού ελέγχου στην ορεινή ζώνη σε μόνιμη χρονική βάση, καλώντας την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Δωδώνης, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, περιβαλλοντικούς συλλόγους και Μ.Μ.Ε να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Σχετικά άρθρα

Με το μπλοκάκι των προστίμων ανά χείρας οι θηροφύλακες

Οργιάζει η ανοιξιάτικη λαθροθηρία στο Ιόνιο

Δεσμεύσεις Αμυρά για ενίσχυση της Θηροφυλακής