ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φουλ επίθεση από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

Τη δική της απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» για τη ΔΕΥΑΙ, επέλεξε να δώσει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», μην περιμένοντας τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της επιχείρησης Άρη Μπαρτζώκα.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούν για σχοινί και στον ρόλο του κρεμασμένου βρίσκεται και αυτή την φορά η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, η οποία αντί να απολογείται για τα εγκλήματα που διέπραξε επί πέντε σχεδόν χρόνια, βυθίζοντας στα χρέη και στην αναξιοπιστία την επιχείρηση, βρίσκει τώρα το θράσος να καταγγέλλει τη μόλις δύο μηνών διοίκηση, η οποία προσπαθεί να βάλει μια τάξη. Μιλούν για αταξία στη σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εκείνοι που επί θητεία τους, την βούλιαξαν στα χρέη και που έκαναν επάγγελμα το “πλιάτσικο”, δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, τέτοιες που να φέρουν την επιχείρηση στην πιο δυσχερή θέση. Η σημερινή διοίκηση καλείται να μαζέψει τα συντρίμμια που άφησε φεύγοντας η “παρέα” Μπέγκα – Χρυσοστόμου και να είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρει», αναφέρει η παράταξη Γκόντα.
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει όψιμο το ενδιαφέρον του κ. Μπέγκα για τις εργασιακές σχέσεις, σημειώνοντας πως τα χρόνια της θητείας του είχαν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. «Επίπλαστο και άκαιρο» χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις των ΑμεΑ, καταγγέλλοντας ως παράνομη την υπογραφή νέων συμβάσεων την ημέρα ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να διασφαλίζεται και να νομιμοποιείται η σχέση εργασίας τους και ενώ η σύμβασή τους λήγει στις 13 Ιανουαρίου. «Η νέα δημοτική αρχή και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ούτε ανάλγητη είναι, ούτε όμως θα αγνοήσει την νομιμότητα των διαδικασιών όπως κατά κόρον έκανε η προηγούμενη διοίκηση», σημειώνει και κάνει, επίσης, λόγο για επιλεκτική ευαισθησία της παράταξης Μπέγκα και του ίδιου του πρώην δημάρχου, που δε βοηθούν στο να μπει στον δρόμο της κανονικότητας η ΔΕΥΑΙ.
Όσον αφορά το θέμα της λυματολάσπης, συνιστά υπομονή και αυτοσυγκράτηση για όσα θα ακολουθήσουν. «Η ΔΕΥΑΙ, πάντως, δε θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι και φέουδο κανενός», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων