ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενώνουν δυνάμεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση

Στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης στοχεύουν δήμος Ιωαννιτών και Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, μέσα από κοινές δράσεις που σχεδιάζουν, προσκαλώντας τους φορείς της εκπαίδευσης, πολίτες αλλά και επιχειρήσεις να συμμετέχουν, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Μια πρώτη σύσκεψη για τον σχεδιασμό δράσεων, που θα απευθύνονται στους μαθητές και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην έδρα της αντιδημαρχίας Πρωτογενούς Τομέα- Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης, στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Φίλιος και η συντονίστρια Κατερίνα Χιωτέλλη, καθώς και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Τσαμπαλάς και Φιλιώ Νόκα.

«Βασικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με δράσεις κατάλληλα προσαρμοσμένες στις ηλικίες των μαθητών, με επίκεντρο βέβαια τη λίμνη των Ιωαννίνων», σημείωσε ο κ. Βλέτσας.

Μέσα από τις δράσεις αυτές, σκοπός είναι να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματα ενημέρωσης του Φορέα ετησίως κατά 30%, αλλά και να βελτιωθεί και ανατυπωθεί το πληροφοριακό υλικό που υπάρχει, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, σχολείων και γενικότερα πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, θα χρησιμοποιηθεί και υλικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το περιβάλλον γενικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Φίλιος.

«Προσπαθούμε όλη αυτή την ιδέα να τη σχεδιάσουμε και να υλοποιηθεί, με τη συνεργασία των αρχών της εκπαίδευσης, στις οποίες θα απευθυνθούν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, με τη συμβολή του δήμου και του Φορέα και όποιου άλλου θέλει να βοηθήσει. Και επιχειρήσεις ακόμη, υπό την έννοια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης αν θέλουν μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να εκτυπώσουμε λίγο περισσότερο υλικό», σημείωσε ο κ. Φίλιος, προσθέτοντας ότι και στον δήμο υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι χώροι, ώστε να γίνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις, πέρα από το Οικοπάρκο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Φορέα.

Σχετικά άρθρα

Υποψήφιος με τον Δ. Παπαγεωργίου ο Φίλιππας Φίλιος

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Η οικογένεια Φίλιου το 1963

Λουκία Τζάλλα