ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κοινή γραμμή για έργα και χωροταξικό σχεδιασμό

Στην αναγκαιότητα να συμβάλουν από κοινού στον σχεδιασμό αναπτυξιακών δράσεων και να μεταφέρουν τις προτάσεις τους στην πολιτεία, ως θεσμικοί σύμβουλοι του κράτους, συμφώνησαν η διοίκηση του Επιμελητηρίου και αντιπροσωπεία της παράταξης «Δ.Ε.Σ.ΜΗ. – Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου - Λευκάδας», που κατέρχεται στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, στις 3 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής Γιάννης Λυκοτραφίτης και υποψήφιοι της παράταξης επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και μέλη της διοίκησης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αλληλοενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δύο Επιμελητηρίων, ενώ παρουσιάστηκαν και οι βασικοί στόχοι και προτεραιότητες της παράταξης.

«Αναφερθήκαμε, μεταξύ των άλλων, στην ανάγκη υλοποίησης και ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής, συνολικά στην περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και εκπόνησης και θεσμοθέτησης των απαραίτητων και καθοριστικών για την ανάπτυξη της περιοχής Τοπικών Χωρικών Σχεδίων όλων των Καλλικρατικών δήμων», σημείωσε ο κ. Λυκοτραφίτης σε δηλώσεις του, προσθέτοντας πως και από τις δύο πλευρές θεωρήθηκε αναγκαίο να υπάρξει μεταξύ του ΤΕΕ/ΤΗ και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. «Έτσι ώστε με τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας, ως σύμβουλοι της πολιτείας και της διοίκησης, να μπορέσουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάστασης των πρόσθεσε μας και κυρίως στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», σημείωσε.

«Πρέπει τα δύο Επιμελητήρια να έρθουν πιο κοντά σε ότι αφορά τις πολιτικές θέσεις γύρω από τα θέματα της ανάπτυξης. Πέρα από τις επιστημονικές θέσεις που φέρνει το ΤΕΕ/ΤΗ για όλα τα θέματα και έργα της περιοχής, πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πολιτικά μεταξύ μας και όλα αυτά να τα μεταφέρουμε ως προτάσεις στην περιφέρεια και την πολιτεία, για να πάμε την Ήπειρο παραπέρα», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δημητρίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Ψήφο συνέχειας ζητούν ΔΚΜ και Ι. Τσίγκρος

Με νέο επικεφαλής στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΗ η Δ.Ε.Σ.ΜΗ.

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων