ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον Πρόεδρο της Βουλής έθεσε τα αιτήματά της η Ένωση Αστυνομικών

Μία πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που θέτουν σε προτεραιότητα, παρείχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σε συνάντησή τους το Σάββατο, παρουσία και του γενικού γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργου Παπατσίμπα.

Τα θέματα που του τέθηκαν αρχικά, ήταν η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και η ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα, τα οποία η Ε.Α.Υ.Ι. έχει αναδείξει σε συναντήσεις και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, τέθηκε υπόψη του το οξύ πρόβλημα του κτιριακού, τόσο για το Αστυνομικό Μέγαρο, όσο και για τον χώρο στον οποίο στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Συζήτηση έγινε και για το μεταναστευτικό, με τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ι. να αναφέρονται στη συνέχιση των μετακινήσεων αστυνομικού προσωπικού προς τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, καθώς και η ανάγκη στήριξης της αποστολής τους, με στόχο τη θωράκιση του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη.
Ο κ. Τασούλας, από την πλευρά του, τόνισε πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας θετικά στην εξεύρεση λύσεων.

Σχετικά άρθρα

Σύντομα η επανέναρξη του διαλόγου για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών