ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή προεδρείου στον δήμο Πωγωνίου

Σε συναινετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες εκλογής του νέου προεδρείου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Πωγωνίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. «Πάγια θέση μας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και τους δημότες μας. Ευελπιστώ σε μία παραγωγική θητεία με τη συμβολή όλων, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός και αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την ανάπτυξη του Πωγωνίου. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη τετραετία με πολλές προκλήσεις και είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε υπέρ του δήμου. Αν συνεργαστούμε, θα βγούμε κερδισμένοι», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Κώστας Γκέγκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες και τον δήμαρχο, που την προηγούμενη τετραετία του εμπιστεύτηκε μία θέση ευθύνης, ενώ απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ευχήθηκε καλή θητεία. «Ελπίζω και εύχομαι να αφήσουμε στην άκρη όποιες αντιπαλότητες, ώστε προς όφελος των δημοτών και της περιοχής μας να έχουμε μία καλή και παραγωγική τετραετία», σημείωσε.
Κατά τις αρχαιρεσίες, εξελέγησαν πρόεδρος ο Χρήστος Γκόγκος, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Τόπουλος και γραμματέας η Μαγδαληνή Χάιδου. Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος, ο Χρήστος Γκόγκος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την τιμή και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί με συνέπεια, εργατικότητα, σύνεση, δικαιοσύνη, διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και ισχυρή βούληση κοινωνικής προσφοράς προς το σώμα και προς τους συνδημότες του. «Το προεδρείο θα δουλέψει με πνεύμα συνεργασίας και γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου και των δημοτών μας. Πιστεύω και θα το επιδιώξουμε, ως προεδρείο, να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης και πάντα θα πρυτανεύει η δημοκρατία που όλοι μας πιστεύουμε», σημείωσε.
Στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης έγινε η ψηφοφορία για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν ο δήμαρχος και δύο αντιδήμαρχοι που θα οριστούν, καθώς και οι αναπληρωτές τους. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Αναστάσιος Γιούνης, Γρηγόριος Μποντίνης, Γεώργιος Σκόρδος και Ντότης Δημήτριος και αναπληρωτές οι Αριστοτέλης Βίλλης, Χρήστος Γκόγκος, Ειρήνη Νατσίκου, Μαγδαληνή Χάιδου.
Από τις δύο ψηφοφορίες απείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Δρομολόγια, περιβάλλον και αδέσποτα στην «ημερήσια διάταξη»

Τίμησε τη μνήμη Χατζημιχάλη Νταλιάνη ο Δήμος Πωγωνίου

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη