ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο πλευρό της ΚΝΕ για τα Λιθαρίτσια ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ιωαννιτών για μη παραχώρηση του πάρκου Λιθαρίτσια, προκειμένου να διεξαχθεί το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.

Η καταγγελία αφορά γενικότερα κάθε ενέργεια με στόχο τη φίμωση οποιουδήποτε πολιτικού λόγου, τωρινή ή μελλοντική, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ενώ γίνεται λόγος και για την απαγόρευση διεξαγωγής του φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στη Σκάλα.
«Η δημοτική αρχή οργάνωσε και συνεχίζει να οργανώνει εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε μια ελίτ 100 ατόμων, την ίδια στιγμή που αρνείται να παραχωρήσει τη χρήση του χώρου στη μεγαλύτερη πολιτιστική-πολιτική εκδήλωση της χώρας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είμαστε στην υπηρεσία του λαού για να απαγορεύουμε την έκφρασή του, να αφαιρούμε τη διακίνηση ιδεών ως “ρύπανση της πόλης” και να ανεχόμαστε την πραγματική ρύπανση, αυτή από τις διαφημίσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Δουλειά μας είναι να καθαρίζουμε την πόλη. Όχι να φιμώνουμε τα κόμματα. Θέλουμε δήμους στην υπηρεσία του λαού. Δήμους που θα ενθαρρύνουν την πολιτιστική έκφραση για όλους, που αυτή τη στιγμή βρίσκει ανυπέρβλητα οικονομικά εμπόδια. Δήμους που θα παρέχουν χώρο σε ερασιτεχνικά σχήματα. Που θα επιτρέπουν την ελευθέρια έκφρασης στα πολιτικά κόμματα που εκφράζουν τον λαό», αναφέρεται στην καταγγελία.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα