ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ζαγορίου- Ενημέρωση λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης

Την τελευταία τους συνάντηση λίγο πριν την «αλλαγή σκυτάλης» στον δήμο Ζαγορίου είχαν σήμερα το πρωί, στο δημαρχείο στους Ασπραγγέλους, ο νέος δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος με τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Σπύρου, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ζαγόρι Νέα Εποχή» Γιώργου Τσουμάνη και Γιάννη Τσαπάρη.

Η συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και η ενημέρωση από τον κ. Σπύρου προς τον κ. Σουκουβέλο και τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι τον συνόδευαν, αφορούσε όλα τα ανοιχτά και τρέχοντα θέματα του δήμου, το προσωπικό, τα οικονομικά, τα έργα και τις μελέτες, ενώ δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς του νέου δημάρχου, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη του δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι κ.κ. Σουκουβέλος και Σπύρου δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που είχαν, καθώς ήταν η δεύτερη συνάντηση τους αυτόν τον μήνα στο πλαίσιο της ενημέρωσης του νέου δημάρχου.
Η ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου του Σώματος και Οικονομικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Β. Σπύρου

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί και τυπικά η θητεία του, απευθύνει ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου προς τους δημότες, ευχαριστώντας τους αιρετούς στο δημοτικό συμβούλιο και στις τοπικές κοινότητες, καθώς και τους εργαζόμενους για τη συνεργασία που είχαν. Ταυτόχρονα, προχωρά σε έναν μικρό απολογισμό της 5ετούς αυτής πορείας και εύχεται ο δήμος να κάνει κι άλλα βήματα μπροστά την νέα δημοτική περίοδο.
«Μετά από μια διαδρομή πέντε ετών στη θέση του δημάρχου Ζαγορίου και εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έπληξε πρώτιστα την αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι καταφέραμε όλοι μαζί, αιρετοί και εργαζόμενοι, να μείνει όρθιος ο δήμος και να προσφέρει υπηρεσίες και έργο στους δημότες μας, καθώς και στους πολυάριθμους επισκέπτες του Ζαγορίου.
Στο πρώτο μισό της θητείας υπήρξαν τεράστιες δυσκολίες με την περικοπή πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, την έλλειψη προσωπικού, ωστόσο την τελευταία διετία οι χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών με το πρόγραμμα «Φιλόδημος», από άλλα υπουργεία, την περιφέρεια Ηπείρου και τα κοινοτικά προγράμματα, έδωσαν και στον δήμο μας τη δυνατότητα να εντάξει σημαντικά έργα υποδομής και να προγραμματίσει την προμήθεια μηχανημάτων, καθώς και την αναβάθμιση των παιδικών χαρών», σημειώνει και συνεχίζει: «Η νέα δημοτική αρχή έχει μπροστά της σημαντικά έργα να υλοποιήσει ή ολοκληρώσει και μαζί με άλλα που θα προετοιμάσει και διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους, είμαι βέβαιος ότι θα καλυφθούν τα κενά σε υποδομές και δράσεις, που θα στηρίξουν το εισόδημα των επαγγελματιών του τουρισμού και όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και την αξιοποίηση του δασικού πλούτου».
Και καταλήγει: «Αποτιμώντας συνολικά το έργο μας, πιστεύω ότι ο δήμος μας, παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Εύχομαι να κάνει πολλά ακόμη βήματα την νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά, γιατί πάνω από όλα προέχει το Ζαγόρι μας».

Σχετικά άρθρα

Μια βράβευση που καθυστέρησε πέντε μήνες

Πασχάλειος Σχολή – Έχει καταθέσει πρόταση και αναμένει ο Δήμος Ζαγορίου

Επανεκλογή Γ. Σουκουβέλου στον Δήμο Ζαγορίου