ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα

Δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, το σύμβολο της πόλης, και συμβολίζοντας τη «γεφύρωση» της υπό ολοκλήρωση δημοτικής περιόδου με τη νέα, αλλά και την «ένωση» ανθρώπων, αντιλήψεων, νοοτροπιών και οραμάτων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθους δημοτών.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του για εποικοδομητική τετραετία και έδωσε θερμές ευχές για τη νέα θητεία, ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος για αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ευχαρίστησε τους δημότες για την επανεκλογή του, όλους τους φορείς και τις αυτοδιοικητικές αρχές για τη συνεργασία κατά την προηγούμενη θητεία και καλωσόρισε τους νεοεκλεγέντες, ενώ προσκάλεσε ακόμη και αυτούς που δεν εξελέγησαν, να σταθούν στο πλευρό του δήμου για το κοινό καλό της περιοχής. Όπως σημείωσε, η δημοτική αρχή είναι έτοιμη για τη νέα θητεία και κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές διαφορές, βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλους και όλα την Άρτα και τους Αρτινούς.

«Μπορούμε να ολοκληρώσουμε το όραμα που έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε, και να αλλάξουμε την Άρτα. Να συνθέσουμε τα οράματά μας, τα σχέδιά μας και τις προτάσεις μας για την Άρτα και να βρούμε την κοινή συνισταμένη τους για το καλό της περιοχής μας. Να παραμερίσουμε εγωισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο συμβολισμός του τόπου που βρισκόμαστε σήμερα, εδώ στο ιστορικό γιοφύρι της Άρτας. Το γεφύρι ενώνει. Ενώνει τον μεγάλο μας δήμο, την πόλη και τα χωριά μας, τις δύο μητροπόλεις μας. Συνεχίζουμε με δύναμη, με τόλμη, με αποφασιστικότητα και με σκληρή δουλειά, όπως και στην πρώτη μας θητεία. Δεσμευόμαστε για ακόμη μια φορά ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του δήμου, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε με σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύεστε και να δίνουμε πάντα λόγο στους πολίτες για τα πεπραγμένα μας, όπως το κάνουμε μέχρι τώρα. Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος, όπως κάναμε και στην πρώτη μας θητεία», ανέφερε.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. «Ανοιχτή» σε κάθε συνεργασία για το καλό του δήμου Αρταίων εμφανίστηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια. «Η εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο Αρταίων είναι ένα εργαλείο που εμείς οι ίδιοι πρέπει να αξιοποιήσουμε προς το συμφέρον της Άρτας, ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα ωφελήσουν τον τόπο μας. Δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, δεν υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Θέλουμε έναν δήμο που να προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους του και όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους για τα δικαιώματά τους», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Εντελώς διαφορετικό τόνο έδωσε στην ομιλία του ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της τρίτης, κατά σειρά δύναμης, παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Παπαλέξης. Παρά το γεγονός ότι, όπως και ο ίδιος είπε, δεν ήταν ώρα για αντιπολίτευση, δε δίστασε να εξαπολύσει τα βέλη του κατά του δημάρχου, αμφισβητώντας τις διακηρυχθείσες νωρίτερα προθέσεις του περί συνεργασίας. Κάλεσε δε τον δήμαρχο, στο πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο, να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πόσα έργα θα έχουν τελειώσει μέχρι τη λήξη της θητείας, αλλά και πόσα από τα έργα ήταν της δημοτικής αρχής Τσιρογιάννη ή δρομολογημένα από τους προηγούμενους δημάρχους.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας οι Γεώργιος Μπαλάγκας και Ευαγγελίτσα Κιτσαντά, ενώ χαιρετισμό δε θέλησε να απευθύνει ο Στράτος Καλλώνης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την προώθηση θεμάτων της περιοχής δήλωσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος και του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστος Γκόκας, ενώ τη συνεργασία του δήμου Αρταίων με την περιφέρεια, κυρίως σε μεγάλα έργα όπως η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και το θέμα των απορριμμάτων, ζήτησε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Σχετικά άρθρα

Με καλύτερους οιωνούς και σταθερές προτεραιότητες

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης

Μετωπική σύγκρουση για τα έργα φυσικού αερίου στην Άρτα