ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βρίσκουν όαση δροσιάς στις πισίνες

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο υδράργυρος αγγίζει του 40 βαθμούς Κελσίου, πολλοί είναι εκείνοι για τους οποίους η παραλία φαντάζει ένα μακρινό όνειρο, αφού οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις τους κρατούν «αιχμάλωτους» στα δεσμά της πόλης.

Έτσι, η μόνη πιο κοντινή δροσερή απόδραση βρίσκεται στις πισίνες των ξενοδοχείων της πόλης, οι οποίες προσφέρουν λίγες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης, αλλά κυρίως δροσιάς κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο.
Ως την μοναδική λύση που υπάρχει μέσα στην πόλη, την χαρακτηρίζει η Μαρία, η οποία δουλεύει και η άδειά της αρχίζει το Σεπτέμβρη. «Μέχρι την άδειά μου, η μοναδική λύση είναι οι πισίνες. Μέσα στην πόλη, προσβάσιμες όποια ώρα χρειαστείς, και με ωραίο περιβάλλον», σημειώνει.
Η Βάσω δεν οδηγεί, συνεπώς, αν δεν υπάρχει κάποιος από την παρέα της με μεταφορικό μέσο, δεν υπάρχει για εκείνη η δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες. «Αν δεν πάρει κάποιος φίλος μου αυτοκίνητο για να κατέβουμε θάλασσα, εγώ δεν οδηγώ, αρα το μόνο που μένει είναι οι πισίνες».
Μητέρα δύο παιδιών η Γιώτα, όταν δεν δουλεύει τα πρωινά κι έχει χρόνο, πηγαίνει μαζί τους για μπάνιο, μια που οι διακοπές, από οικονομικής σκοπιάς, είναι κάτι που δεν είναι εύκολο. «Τα οικονομικά μας φέτος δεν είναι τόσο καλά για να κάνουμε διακοπές. Παρόλα αυτά, ερχόμαστε για μπάνιο στις πισίνες, όπου τα παιδιά μπορούν να κολυμπήσουν άνετα. Ακόμη και η αυθημερόν μετάβαση σε μια παραλία κοστίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι πέρα από τη βενζίνη, το σετ ξαπλώστρα-ομπρέλα πληρώνεται σε αρκετές παραλίες επιπλέον. Σίγουρα, μια απόδραση στη θάλασσα κοστίζει πολλά παραπάνω από μία δροσερή βουτιά στην πισίνα», σημειώνει.
Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις πισίνες και όσοι δεν είναι πελάτες, δίνουν σχεδόν στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια παροχή.
«Η τιμή για την χρήση της πισίνας είναι προσιτή, γι’ αυτό άλλωστε εκτός από τους πελάτες του ξενοδοχείου έρχονται κι εξωτερικοί πελάτες», ανέφερε στον Η.Α. ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Epirus Palace Κωνσταντίνος Μοτσενίγος, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει πολύς κόσμος που επιλέγει μια απόδραση στην πισίνα από μια παραλία.
«Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η χρήση της πισίνας φαίνεται να κινείται στα ίδια ποσοστά. Λόγω του ότι οι τιμές είναι αρκετά προσιτές, πολλοί είναι εκείνοι που, για οικονομικούς λόγους, την προτιμούν έναντι μίας εξόρμησης στη θάλασσα», ανέφερε και η διευθύντρια του ξενοδοχείου Du Lac Αγγελική Νιτσιάκου.
Ένας επιπλέον λόγος, που πολλές οικογένειες επιλέγουν τις πισίνες των ξενοδοχείων με πολλά αστέρια, είναι σίγουρα και η αίσθηση της πολυτέλειας, αλλά και η ηρεμία που σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζουν σε σχέση με μια πολυσύχναστη παραλία ή πισίνες που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό νέων.
«Κατά κύριο λόγο, οικογένειες με μικρά παιδιά είναι εκείνες που επιλέγουν να κάνουν τις βουτιές τους στην πισίνα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Οι νέοι έρχονται αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό», ανέφερε στον Η.Α. η Έφη Εξάρχου, εκ των ιδιοκτητών του The Lake Hotel.
Μια πιο οικονομική λύση αποτελεί η πισίνα του Krikonis Hotel, η οποία αποτελεί μια σταθερή επιλογή διαχρονικά για πολλές οικογένειες, αλλά και νέους.

Το κόστος χρήσης της πισίνας

Η πισίνα του The Lake Hotel λειτουργεί καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Το κόστος χρήσης είναι 9 ευρώ για τους ενήλικες με καφέ ή αναψυκτικό. Παιδιά έως 12 ετών, που συνοδεύονται από τους γονείς, δωρεάν.
Η πισίνα του Epirus Palace λειτουργεί επίσης καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Το κόστος χρήσης είναι 10 ευρώ με καφέ ή αναψυκτικό.
Η πισίνα του Du Lac λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το κόστος χρήσης είναι 12 ευρώ με καφέ ή αναψυκτικό και πετσέτα.
Η πισίνα του Krikonis Hotel λειτουργεί καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Το κόστος χρήσης είναι 4 ευρώ με υποχρεωτική κατανάλωση καφέ ή αναψυκτικού από το μπαρ.

Σχετικά άρθρα

Εορταστικό δείπνο και spa treatments στο Hotel du Lac

Ηπειρωτικός Αγών

«Almost Famous» στο Cinema by the Pool του Du Lac

Sunset Pool Party στο The Lake Hotel

Ηπειρωτικός Αγών