ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Ζίτσας- «Μετεκλογική φιέστα» για την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» ο δημόσιος απολογισμός

«Μετεκλογική φιέστα» χαρακτηρίζει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας, με θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης», που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Η παράταξη του Βασίλη Γαρδίκου κάνει λόγο για τον «απόλυτο εμπαιγμό», προαναγγέλλοντας τη μη συμμετοχή της, ενώ καταγγέλλει και την έκδοση και διανομή προεκλογικά ενός εντύπου με τον απολογισμό της θητείας της δημοτικής αρχής, για το οποίο δεν υπήρξε καμία απολύτως συζήτηση και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε ενημέρωση για το πόσο κόστισε.
«Σ’ αυτό το πανηγύρι του δημάρχου και της παράταξής του, δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετέχουμε. Καταγγείλαμε δημόσια την εν λόγω τακτική της δημοτικής αρχής και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ήταν από τα κομβικά ζητήματα, που αναδείξαμε σε όλες τις επισκέψεις μας στις κοινότητες του δήμου Ζίτσας αλλά και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο επικεφαλής μας, και καταγγέλλουμε και σήμερα αυτή τη διαδικασία, που δικαιολογημένα χαρακτηρίζουμε μετεκλογική φέστα και σίγουρα όχι απολογισμό πεπραγμένων, όπως η δημοτική αρχή θέλει να εμφανίσει. Γιατί για εμάς τα ζητήματα δημοκρατικής και συντεταγμένης λειτουργίας των θεσμικών συλλογικών οργάνων, καθώς και η κοινωνική λογοδοσία, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές του πώς αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο διοίκησης ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού, εξωστρεφή, δυναμικού, ανοιχτού στους πολίτες δήμου. Εκεί που εμείς κατατάσσουμε τον δήμο Ζίτσας», αναφέρει σε δελτίο τύπου η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και συνεχίζει: «Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του στις εργασίες της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων τους, που με τόσο κόπο προετοίμασαν, και δηλώνουμε ότι θα απέχουμε συνειδητά από αυτή, με πλήρη συνέπεια όσων αναδείξαμε και πρεσβεύουμε για έναν διαφορετικό δήμο Ζίτσας. Νομιμοποίηση σε φιέστες εντός του δημοτικού συμβουλίου δεν παρέχουμε. Σε εκ προοιμίου αποφάσεις που βασίζονται στη λογική της πλειοψηφίας και διαδικασίες που προσβάλλουν βάναυσα τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον θεσμό της λογοδοσίας των αιρετών, δε μας επιτρέπεται να συναινέσουμε στην επικύρωσή τους».
Το δελτίο τύπου καταλήγει με μια καλοπροαίρετη προειδοποίηση, όπως χαρακτηρίζεται, ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δε θα ανεχθεί τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο παρόμοιες τακτικές σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των θεσμικών συλλογικών οργάνων αλλά και τον τρόπο διοίκησης του δήμου Ζίτσας. «Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων αποτελεί προαπαιτούμενο της όποιας συναίνεσής μας», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά