ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ

Σε μια αμφίσημη δήλωση ως προς το αν θα επιμείνει στην προώθηση των διαδικασιών για την πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΙ, προχώρησε ο πρόεδρος της επιχείρησης και δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Στην αρχική του τοποθέτηση χαρακτήρισε εικασίες την επιχειρηματολογία της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», ότι σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς συζήτηση, προκειμένου να αιτιολογήσει την προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βάσει της οποίας προέκυψε η ακύρωση των απόφασης για την αντικατάσταση αναπληρωματικών μελών. «Δε θέλουν να το προχωρήσουμε, δεν το προχωράμε. Το να μην προχωράει όμως ένα τόσο σημαντικό θέμα, είναι εις βάρος της επιχείρησης, είναι εις βάρος των πολιτών. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας, ρίχνοντας την ευθύνη στην παράταξη Ελισάφ, την οποία όπως είπε, κάλεσε να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τα κριτήρια, στη λογική ότι η διοίκηση και η λειτουργία μιας επιχείρησης έχει συνέχεια.
Ωστόσο, κληθείς να απαντήσει αν αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουν από την πλευρά της οι διαδικασίες, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως σκοπεύει να επανέλθει με πρόσκληση στην παλιά σύνθεση για να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν, λέγοντας για το θέμα του γενικού διευθυντή: «Το τι θα κάνουμε στη συνέχεια, είναι ένα άλλο ζήτημα».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και δήμαρχος Ιωαννίνων χαρακτήρισε ατυχή εξέλιξη την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αντικατάσταση αναπληρωματικών μελών της ΔΕΥΑΙ, καθώς συμπαρέσυρε τις αποφάσεις που ελήφθησαν, επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα, που έχουν τεθεί και μέσω δελτίων τύπου, προς την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».
«Από τη δικιά μας πλευρά, σε πολιτικό επίπεδο, τέθηκε ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Ποιο είναι το θέμα αυτής της ημερήσιας διάταξης, το οποίο προκαταλαμβάνει, δεοντολογικά και ουσιαστικά, την επόμενη διοίκηση. Διότι, η επιχειρηματολογία από την πλευρά της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” ήταν ότι στην παρούσα φάση δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, οι οποίες πολιτικά να προκαταλαμβάνουν την επόμενη διοίκηση. Ζητήσαμε να μας κατονομάσει ποιο ήταν το θέμα της συγκεκριμένης ημερήσιας διάταξης, το οποίο θα προκαταλάμβανε την πολιτική της επόμενης διοίκησης. Απάντηση δεν πήραμε. Πουθενά δεν υπήρχε θέμα για την πρόσληψη γενικού διευθυντή και πρόκειται για εικασία», τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφέροντας τα θέματα για τα οποία ακυρώθηκαν οι αποφάσεις, με πρώτο και κύριο την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο προτάσεις, που πρέπει να υποβληθούν στο Interreg και υπάρχουν ασφυκτικές ημερομηνίες, στην ένταξη της ΔΕΥΑΙ στη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «ΣΟΛ Συμβουλευτική Α.Ε.» για τον ορθό προσδιορισμό του ύψους της μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΙ και υπόδειξη ενδεχόμενων προσαρμογών.
Αιχμές άφησε ο Θ. Μπέγκας για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λέγοντας πως έδειξε μεγάλη θέρμη, ταχύτητα και τυπολατρία. Μάλιστα, τόνισε πως η συμμετοχή του Βασίλη Βασιλείου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ δεν ήταν ως εκπροσώπου του Επιμελητηρίου αλλά ως πολίτη, συνεπώς δεν απαιτούνταν απόφαση του Επιμελητηρίου για την αντικατάστασή του, αν και το θέμα συζητήθηκε και στο Επιμελητήριο, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μάκης Χρυσοστόμου.

Σχετικά άρθρα

Μεγαλεπήβολοι στόχοι για τη γιαννιώτικη αργυροτεχνία

Αποστόλης Τζελέτας

Εγγυάται το plan b για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Επί τάπητος η συνεργασία με δήμους της Αλβανίας