ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον χορό των καταγγελιών για τη ΔΕΥΑΙ η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

Για προσπάθεια πρόχειρου κλεισίματος εκκρεμοτήτων του παρελθόντος με μεθόδευση καταστάσεων, που είναι στα όρια της νομιμότητας, καταγγέλλει την απερχόμενη δημοτική αρχή η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, η δημοτική αρχή, στην οποία προσδίδει τον χαρακτηρισμό αμετανόητη, δεν αισθάνεται τη στοιχειώδη υποχρέωση να τηρεί τα προσχήματα και επιστράτευσε τα αναπληρωματικά μέλη για να επιτύχει την πολυπόθητη πλειοψηφία και να διεκπεραιώσει εκκρεμότητες, οι οποίες λίμναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη της ίδιας της διοίκησης. «Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά τακτικά μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν να συμβάλουν σε πράξεις, που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας και γι’ αυτό τον λόγο απείχαν από τις συνεδριάσεις, που σαν στόχο έχουν το πρόχειρο κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτηρίζει ακατανόητη την «πρεμούρα της τόσης μεγάλης βιασύνης από πλευράς της διοίκησης», καθώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της αναβολής του διοικητικού συμβουλίου της Δευτέρας, λόγω υπηρεσιακών του υποχρεώσεων του μέλους της παράταξης Στέφανου Μάντζιου στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.
Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» εστιάζει και στο θέμα της σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, ζητώντας να απαντηθεί το ερώτημα, γιατί ενώ έχει ληφθεί απόφαση τροποποίησης Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την υπ’ αριθμόν απόφαση 70/2019/30-1-2019 του δημοτικού συμβουλίου, δεν έγινε άμεση εφαρμογή της και εξακολουθούσε να λαμβάνει αποφάσεις το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την παλιά του σύνθεση. «Πώς είναι δυνατόν σε καίρια θέματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της Επιχείρησης, όπως είναι τα περιβαλλοντολογικά θέματα, διαγωνισμοί κ.λπ. που επικαλείται η διοίκηση, να λαμβάνονται αποφάσεις Δ.Σ. με λάθος σύνθεση; Εύκολα διαπιστώνει κανείς τη βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζονται ουσιαστικά θέματα της Επιχείρησης, για τα οποία τίθενται και θέματα νομιμότητας των αποφάσεων αυτών. Τελευταία, και ενώ υπήρχε ένα διάστημα πέντε και πλέον χρόνια να δοθούν λύσεις, παρατηρούμε μια βιασύνη, όπου επίσης εκτός των τυπικών θεμάτων, τα οποία πράγματι θα πρέπει να προχωρήσουν, υπάρχουν και θέματα, τα οποία αφορούν την επόμενη δημοτική περίοδο και ως προς αυτό απαιτείται κάποιος στοιχειώδης σεβασμός και ως προς το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ αλλά και προς την επόμενη δημοτική αρχή», υπογραμμίζει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», σημειώνοντας πως είναι δεύτερη φορά που τίθεται θέμα σχετικά με την σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και υπενθυμίζοντας την επικαιροποίηση σωρείας αποφάσεων, λόγω λανθασμένους σύνθεσης επί αυτής της δημοτικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία από τον Ιούνιο ο νέος βιολογικός

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων