ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Κεφάλα- Προϋπόθεση πολιτικής σταθερότητας η αυτοδυναμία

Προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα, σημειώνοντας, ωστόσο, πως στις προθέσεις του κόμματός της είναι να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Διαβεβαιώνει, παράλληλα, πως δε θα υπάρχει καμία συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποδίδοντας σε πολιτική ένδεια τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδική αναφορά κάνει στα ζητήματα υγείας, καθώς αποτελεί και πεδίο της επαγγελματικής της δράσης.
Σε ό,τι αφορά τη δική της υποψηφιότητα, η Μαρία Κεφάλα καλεί τους ψηφοφόρους να ολοκληρώσουν το βήμα για ανανέωση στην πολιτική σκηνή, που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους υποψηφίους να είναι στα ψηφοδέλτια.

Η αίσθηση στην πλειονότητα του κόσμου είναι πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχει ισχυρές πιθανότητες να είναι αυτοδύναμη. Έχετε και εσείς την ίδια αίσθηση από τις επαφές σας με τους πολίτες; Σας φοβίζει μήπως αυτή η απόλυτη σιγουριά;

Οι πολίτες μου εκφράζουν καθημερινά την επιθυμία ο τόπος να γυρίσει σελίδα και να πάει επιτέλους μπροστά. Η αίσθησή μου, λοιπόν, είναι ότι το βράδυ της 7ης Ιουλίου μπορούμε να έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή η παράταξή μας και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Η αυτοδυναμία είναι, ωστόσο, η προϋπόθεση, που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στη πολιτική σταθερότητα και αυτό ο κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει.
Δίνουμε την μάχη ψήφο-ψήφο, χωριό- χωριό, όλα τα στελέχη της παράταξης, ώστε ενωμένοι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα. Οφείλω, ωστόσο, να σημειώσω ότι, ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη που θα μας δώσουν οι πολίτες, θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» πολύ το χαρτί των εργασιακών και των ασφαλιστικών θεμάτων, κάνοντας λόγο για Αρμαγεδώνα που έρχεται. Είστε σε θέση να διαβεβαιώσετε πως δε θα υπάρχει απώλεια και άλλων κεκτημένων, δε θα γίνουν απολύσεις και δε θα επιστρέψουμε σε προσλήψεις στο δημόσιο με το… σταγονόμετρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας την εξουσία, μετέρχεται μεθόδων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Σε εποχές που δίχασαν τον ελληνικό λαό και κράτησαν την πατρίδα μας βαλτωμένη, εσωστρεφή και φοβική. Τα όσα λέγονται περί Αρμαγεδώνα, αποτελούν μυθεύματα, τα οποία δείχνουν μια πολιτική ένδεια. Εμείς το λέμε πολύ απλά και ξεκάθαρα στους πολίτες. Καμία συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στη μείωση της ανεργίας, στη δραστική μείωση των φόρων, στην ανάσχεση του braindrain και στη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Η Νέα Δημοκρατία, αν και δήλωνε έτοιμη από καιρό για τις εκλογές, καθυστέρησε να ανακοινώσει τα πλήρη ψηφοδέλτιά της, με συνέπεια ο χρόνος που έχετε μπροστά σας οι νέοι υποψήφιοι, να είναι λίγος για να σας γνωρίσουν και να έρθετε σε επαφή με τους πολίτες σε κάθε γωνιά του νομού. Θεωρείτε πως μπαίνετε με ένα μειονέκτημα στη μάχη;

Εκτιμώ ότι ο καθένας και η καθεμία από εμάς, τους υποψηφίους της Ν.Δ. στα Γιάννενα, έχει τη δική του διαδρομή και προσφορά στον τόπο μας και αυτή είναι που τελικά κρίνεται και αξιολογείται από τους πολίτες. Η προεκλογική περίοδος είναι όντως μικρή, παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να φτάσω σε κάθε γωνιά του νομού και να μιλήσω με όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, για να επικοινωνήσω το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Γίνατε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στα 28 σας. Φιλοδοξείτε να είστε βουλευτής στα 34 χρόνια σας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις επιλογές του στα ψηφοδέλτια, έδειξε πως επιδιώκει την ανανέωση. Θεωρείτε πως οι ψηφοφόροι θα πράξουν το ίδιο;

Πιστεύω ότι το ζήτημα της ανανέωσης τίθεται διαχρονικά στον πολιτικό διάλογο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο βήμα για την ανανέωση, βάζοντας στα ψηφοδέλτια 72% νέους υποψηφίους. Μένει οι πολίτες να αποφασίσουν εάν θα την ολοκληρώσουν.
Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στην πολιτική δημιουργούνται και σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και τον πολιτικό. Αυτές οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι που οδηγούν κάποιον στο Κοινοβούλιο. Σε προσωπικό επίπεδο, λοιπόν, μέσω των καθημερινών μου επαφών, επιδιώκω να «χτίσω» τη δική μου σχέση εμπιστοσύνης, αλήθειας και ειλικρίνειας με τους Γιαννιώτες. Ελπίζω να τα καταφέρω και οι συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν.

Εργάζεστε ως παιδίατρος στην 5η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, σε μια δομή που συστάθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αμφισβητήθηκε έντονα από τη Νέα Δημοκρατία. Ζώντας τα πράγματα από μέσα, ποια η γνώμη σας για τις ΤΟΜΥ, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση της υγείας στη χώρα;

Η Ν.Δ. αμφισβήτησε τον τρόπο δομής και λειτουργίας των ΤΟΜΥ αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους στον συνολικότερο σχεδιασμό παροχών υγειονομικής περίθαλψης και όχι τη χρησιμότητά τους. Εξάλλου, πρόκειται για σύστημα που λειτουργεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Για να το πούμε πολύ απλά στους πολίτες, στόχος των ΤΟΜΥ είναι η αποφόρτιση των νοσοκομείων από περιστατικά, που δε χρήζουν αυξημένης ιατρικής φροντίδας, με στόχο αφενός τη μείωση των περιστατικών που οδηγούνται στα νοσοκομεία, αφετέρου τη μείωση/ εξορθολογισμό των κρατικών εξόδων (νοσήλια, φαρμακευτικό εξοπλισμό, υπερωρίες προσωπικού κ.ά.). Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου, διαπιστώνω ότι η δομή δημιουργήθηκε με προχειρότητα και δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία (ιδίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και χειρουργεία, καθώς επίσης οι στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και η κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής.
Αξίζει να σημειώσω ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στηρίζεται δυστυχώς στο φιλότιμο και την καθημερινή υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για να βρεθούν λύσεις στην παραλίμνια περιοχή

Αποστόλης Τζελέτας

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση