ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επί τάπητος ζητήματα δικαιοσύνης και ασφάλειας

Η δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών ήταν τα δύο ζητήματα, τα οποία συζήτησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Τσολάκη, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και συναντήσεών της στο Αστυνομικό Μέγαρο και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Οι επισκέψεις συνοδεύτηκαν και από την εξεύρεση λύσης σε ένα ζήτημα, που έθεσαν τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., το ζήτημα της πρόσβασης των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στη νομική βάση δεδομένων «NOMOS», ώστε οι να έχουν μια σημαντική βοήθεια κατά την άσκηση των προανακριτικών τους καθηκόντων και όχι μόνο.

Η κ. Τσολάκη, και με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως νομικός, συνεργάστηκε με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα και λίγη ώρα μετά, βρέθηκε η «χρυσή τομή», ώστε από το επόμενο κιόλας διάστημα η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου να έχει πρόσβαση στη «NOMOS», κάτι που αναμένεται να διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό το δύσκολο έργο των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης, η κ. Τσολάκη ενημερώθηκε ακόμη για όλα τα ζητήματα που άπτονται των αξιωματικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, με κορυφαίο ζήτημα την πρόωρη αποστράτευση των αξιωματικών μετά τις κρίσεις τους, που ισοδυναμεί με απόλυση, με δυσμενείς επιπτώσεις για την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των αξιωματικών.

Παράλληλα, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων συναντήθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων και τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Ηπείρου Κώστα Σκούμα.

Στη συνάντησή της με το Δ.Σ. της ΕΑΥΝΙ συζήτησε εκτενώς το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου του αστυνομικού, τη θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σε άριστο κλίμα και παρουσία ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, έγινε η συνάντηση με τον κ. Σκούμα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ήπειρο και τον δείκτη εγκληματικότητας, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έθεσε υπόψη της ο κ. Σκούμας

Επίσης, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Για περισσότερη από μια ώρα, συζήτησε με τους συναδέλφους της για τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων, το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και της απονομής δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα