ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με τα διλήμματα των ευρωεκλογών και στις εθνικές εκλογές

Με σύνθημα «Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και την κατάθεση του προγράμματός του, τα οποία ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών στον νομό Ιωαννίνων, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Ανακοινώνοντας επίσημα τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, ο Συντονιστής της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου Κώστας Μπασιούκας απεύθυνε δημοκρατικό προσκλητήριο στους πολίτες των Ιωαννίνων, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το νομό Ιωαννίνων είναι οι τέσσερις βουλευτές Γιάννης Καραγιάννης, Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, καθώς, επίσης, η Φανή Αναγνώστου – Κουμπλομάτη, που ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», η υποψήφια ευρωβουλευτής Όλγα Νάσση και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με το «Κοινό των Ηπειρωτών», συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπέγγος.
Ο κ. Μπασιούκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας μέχρι τις εκλογές, αν και δύσκολος, θα είναι νικηφόρος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ έθεσε και το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. «Την επομένη των εθνικών εκλογών, είτε θα έχουμε προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία, είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ και άλλων συνοδοιπόρων της, από τη δεξιά και την ακροδεξιά», ανέφερε και συνέχισε: «Είμαστε έτοιμοι να συμπορευτούμε με όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα τελευταία χρόνια να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων»
Ήδη, όπως ανέφερε, στελέχη και υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά ώστε να φτάσει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε χωριό του νομού Ιωαννίνων. «Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, στοχεύοντας σε ένα μόνο αποτέλεσμα: Τη νίκη των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων», συνέχισε ο κ. Μπασιούκας.
Να σημειωθεί ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη των Ιωαννίνων, στην οδό Πουλίτσα 1, καθώς και το εκλογικό κέντρο, στην οδό Ν. Ζέρβα 7, θα είναι ανοικτά καθημερινά για όλους τους πολίτες.

Το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων

Με αλφαβητική σειρά παρουσίασε τους υποψηφίους ο Κ. Μπασιούκας εστιάζοντας και στα αυτοδιοικητικά τους χαρακτηριστικά.
1. Αναγνώστου – Κουμπλομάτη Φανή: Εκπαιδευτικός, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών με τις παρατάξεις «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» το 2014 και «Γιάννενα Νέα Εποχή» το 2019.
2. Καραγιάννης Ιωάννης: Σπούδασε οικονομικά, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου το 2010 και το 2014 και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Εξελέγη βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.
3. Μαντάς Χρήστος: Ψυχίατρος, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξελέγη βουλευτής τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 και επανεξελέγη το 2015. Διετέλεσε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Νάσση Όλγα: Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, ανθρωπολογία και εθνογλωσσολογία. Είναι πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας. Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου του 2019.
5. Σπέγγος Αριστείδης – Δημήτριος (Άρης): Σπούδασε μηχανικός παραγωγής και διοίκησης, είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής καταδύσεων. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 και του 2015. Είναι συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα και είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».
6. Στέφος Ιωάννης: Δάσκαλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων το 2014 με την παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.
7. Τζούφη Μερόπη: Παιδίατρος, αναπληρώτρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» το 2014, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 και από τον Φεβρουάριο του 2018 είναι υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος από τους ανένταχτους στην «Προοδευτική Συμμαχία», παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπασιούκας τόνισε, ωστόσο, πως μόνο οι τέσσερις βουλευτές και ο Άρης Σπέγγος είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Όλγα Νάσση και η Φανή Αναγνώστου-Κουμπλομάτη ανήκουν στον ευρύτερο χώρο.

Οι υποψήφιοι στην υπόλοιπη Ήπειρο

Στον νομό Άρτας υποψήφιοι θα είναι εκ νέου η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, καθώς και οι Γρηγόρης Βλάρας, Ελπίδα Μπέκα και Δημήτρης Τάτσης. Στον νομό Θεσπρωτίας την επανεκλογή του θα διεκδικήσει ο Μάριος Κάτσης και συνυποψήφιοί του θα είναι οι Νίκη Κάτσιου, Κωνσταντίνος Κοτζαπαναγιώτου και Αγγελική Προβιδάκη.
Τέλος, στον νομό Πρέβεζας θα είναι υποψήφιοι ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας και οι Σπύρος Βελέντζας, Χριστίνα Κριτσιμά και Γεωργία Μπότζιου.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση