ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Πρωτοβουλία Θ. Μπέγκα «για την πλειοψηφία των θετικών δυνάμεων»

Κύκλο επαφών με τις παρατάξεις, που δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ξεκινά από σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας.

Στόχος της πρωτοβουλίας του, να δημιουργήσει τη «νέα αυτοδιοικητική πλειοψηφία των θετικών δυνάμεων του δήμου Ιωαννιτών», σημειώνοντας πως θα απευθυνθεί -ενώπιον της κοινωνίας, δημόσια και όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων- στο σύνολο των παρατάξεων, που τιμήθηκαν με τη ψήφο των πολιτών, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εισέλθουν στον 2ο γύρο.
«Με σεβασμό απέναντι στις προγραμματικές θέσεις αυτών των παρατάξεων, μέσα σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, όπως άλλωστε προϋποθέτει ο νέος νόμος της απλής αναλογικής, ξεκινάω συναντήσεις με όλες τις παρατάξεις, που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο 2ο γύρο των εκλογών, προκειμένου να διερευνήσω τη μέγιστη προγραμματική σύγκλιση, που θα επιτρέψει την αποτελεσματική διακυβέρνηση του δήμου μας, την επόμενη ημέρα.
Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, όπως είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια, το σχέδιο και το όραμα για το μέλλον του μεγάλου δήμου Ιωαννιτών, τα Νέα Γιάννενα. Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με ειλικρίνεια, όχι μόνο γιατί το επιβάλει το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής, αλλά γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και η παράταξη μου έχουμε δώσει δείγματα γραφής τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας πράξη τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύνθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει πως η παράταξη του και ο ίδιος προσωπικά θα εγγυηθούν την ομαλή μετάβαση στη νέα περίοδο της απλής αναλογικής και το μέλλον του μεγάλου δήμου Ιωαννιτών.
Στην αρχή της δήλωσής του, ο κ. Μπέγκας εκφράζει ξανά τις ευχαριστίες τους προς τους πολίτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους και τον ανέδειξαν νικητή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος της παράταξης μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών, έστω και αν τίμησαν με τη ψήφο τους άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις και διαφορετικές προγραμματικές προσεγγίσεις για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου και της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»